Arkiv





En teori om oändligheten

Man brukar ju säga att universum är oändligt. Detta väcker en del tankar. Om det är så att universum är oändligt så måste det ju vara så att oavsett om chansen är ofattbart liten att det finns en planet som ligger lika lång ifrån en sol som våran och på så sätt har fått samma växtlighet, så måste ju den lilla chansen multipliceras med oändligheten, vilket ger oss oändligt många planeter precis som våran.

Och oavsett om det är en på biljarden att det finns liv på den planeten som liknar vårt eget liv, så måste den lilla möjligheten multipliceras med oändligheten, vilket ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet och samma livsformer som på våran planet.

Och vi ska ju inte ens tala om hur liten chansen är att det finns ett folk som pratar samma språk som vi svenskar gör på den planeten. Men även här måste möjligheten multipliceras med oändligheten. Vilket ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer och som dessutom pratar svenska som på våran planet.

Sedan är ju chansen ännu mindre att dessa människor skulle bosätta sig på en landmassa som de själva kallar Sverige. Och igen med multiplikationen vilket ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer, pratar svenska och bor i ett land som heter Sverige som på våran planet.

Och det är ju på snudden omöjligt att just den landmassan skulle se exakt ut som våran egna landmassa här i Sverige. Men... Detta ger oss fortfarande oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer som pratar svenska som bor i ett land som heter Sverige och som ser exakt ut som vår egen landmassa på våran planet.

Och att det sen skulle finnas en stad som heter Kungsbacka i den landmassan... HAHA... Men även denna lilla chans gånger oändligheten ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer som pratar svenska som bor i ett land som heter Sverige som ser exakt ut som vår egen landmassa och har en stad med namnet Kungsbacka i sig som på våran planet.

Nu kanske ni undrar vart jag vill komma med detta?
Jo det jag vill säga är att så länge som det finns oändlighet så finns det oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer som pratar svenska som bor i ett land som heter Sverige som ser exakt ut som vår egen landmassa och har en stad med namnet Kungsbacka i sig där det just nu sitter en kille vid namn Markus Grimberg och funderar över varför han sitter och bloggar om oändligheten.
Föresten... Borde det inte ta oändligt lång tid att blogga om oändligheten?

Puss och kram

Kort

Idag ska vi ta kort. Är sådär lagom peppad men det kommer nog efter att jag fått i mig en kaffe. NU är det skittidigt och vi ska till Gbg för att hämta massa prylar. Sedan kommer fotografen och då ska vi köra till fem. Det kommer säkert bli bra men jag hade hellre legat i min säng och tittat på South Park.
Mjao!

Jim Carrey

god fortsättning på er.
Jag tänkte bjuda på en liten stand up akt av Jim Carrey, hoppas det smakar!
Ps. Notera den fantastiska kavajen med en axelbredd man sällan skådat.


Puss puss
/Martin

Snöstorm!

Akta er! Håll i hatten! Se upp! Fore! Bombs away! Eld i berget!
Nu vankas det storm och inte bara vilken storm som helst. Jag har aldrig tyckt om kylan, vintern kanske är vacker men usch, fy och blä vad kallt det är hela tiden. Och nu så ska man få uthärda en hel storm av det som man avskyr mest. Nä, jag tror att jag sitter inne och häckar så mycket som möjligt idag. Synd är bara att vi har mycket att göra och många av dessa saker kan endast göras om man tar sig till vissa ställen, vilket innebär att jag ändå måste ut i kylan. Usch.

Om det finns någon väderexpert pland läsarna så får ni gärna svara på när ni tror att detta kommer ta slut. När kommer värmen (eller plusgraderna iallafall)?
På återséende!


Guldbaggen

Ikväll är det dags igen för guldbaggegalan och allt vad det innebär. Som vanligt har jag inte hunnit att se alla filmer som är nominerade. När jag nu tittat på listan över de nominerade blir jag mest intresserad av "Prinsessa" utav Teresa Fabrik som tidigare gjort "Hip Hip Hora". Andra filmer jag missat under året är Flickan, Det enda rationella, Apan, I skuggan av värmen, och Bröllopsfotografen. Men jag går ju väldigt sällan på bio. Tyvärr. Tror i alla fall att kvinnliga huvudroll får Noomi Rapace och manliga biroll får Joel Kinnaman. Bästa film blir antagligen "Män som hatar kvinnor" men "I taket lyser stjärnorna" kan mycket väl också vinna.
Det ryktas att George Clooney kommer att dyka upp.


Tävlingen fortsätter

Vi har fått in ganska många förslag till våran T-shirt tävling men vi vill ha fler! Det är jättekul och bra grejer ni skriver och kommer på. Så vi låter tävlingen fortsätta månaden ut. Den sista dagen för att lämna in sitt bidrag blir nu den 1:a Februari!

Vi vill alltså att ni kommer på en rolig text om Tramsgänget som skulle kunna passa på en T-shirt. Det kan vara vadsomhelst. Sätt nu er in i känslan av att bära en TRAMSGÄNGET T-shirt.
Det vinnande bidraget belönas med en T-shirt med det vinnande bidraget. T-shirten kommer även att kastas ut från scener i framtiden och finnas i vår shop.
Exempel:
"JAG KAN INTE SOVA. TRAMSGÄNGET ÄR I GARDEROBEN" eller "TRAMSGÄNGET DUSCHAR INTE EFTER GYMPAN. MEN DET GÖR JAG SÅ GE MIG EN ÖL"

Nostalgisk arkivdykning

Mmm, nu kanske ni undrar vad nostalgisk arkivdykning innebär och det kan jag säga att det innebär ungefär att man gör en djupdykning i de gamla filmarkiven och får på köpet en nostalgisk liten tripp. Kanske sa sig självt men strunt samma för det har vi gjort i alla fall och kul har det varit. Bland annat så har vi hittat ett kärt gammalt klipp från den sista filmen i tramstrilogin "Trams 3":

Det är kul när man får en överblick på vad det är man har åstakommit över åren egentligen. När man är som oss och bestämt sparar på varenda lilla film ända från 2000 till 2010 så finns det väldigt mycket som man har glömt att man filmat. Detta har skänkt oss väldigt många och högljuda skratt.
Men nog om det nu för nu ska jag fortsätta med det som jag borde gjort för länge sen...
Nämligen runda av.
Ha de fint!


80-tals filmer

Jag blev plötsligt jättesugen på att se lite 80-tals filmer. Men inte vilka som helst. Jag söker familjeäventyrsfilmer med barn i huvudrollen. Till exempel E.T., Goonies, Neverending story eller Honey, I Shrunk the Kids.
Jag vill tillbaka till den tiden då det va inne med freestyle, alla hade flufflugg och runda glasögon.
Är det någon som har ett tips på någon film är jag mycket tacksam!

Fill in the blanks

Här kommer den korrekta lilla historien.

Det var en gång en humorgupp vid namn Tramsgänget som var as bra och fruktansvärt snygga.

Det fanns även en ond man vid namn Martin Fahlén som alltid förstörde för Tramsgänget.

En dag tog Tramsgänget en stor sten o kastade på Martin Fahlén så han dog

och allt slutade lyckligt.

Ojojoj vilken spännande historia detta va!
Annars är det bra eller? Tänkte vräka i mig en sallad nu så här på morronkvisten, sallad förresten, vad är det för ett ord? För att inte tala om uttrycket morronkvisten!? va e de för värld vi lever i egentligen?

Hur många olika ord kan man få ut av bokstäverna i uttrycket " morronkvisten" går det att få ut 10 nya ord? de ska ja testa,
va tror ni?

Puss puss
/Martin


Fler helt helläriösly roliga bilder!

Här kommer lite fler bilder från "There I fixed it"
Mycket nöje!





Så gott som ny!


Tävling

Vi håller på med en ny klädkollektion till Tramsgänget. Lite nya T-shirts och liknande. Tänkte att vi kunde ha en tävling.

Vi vill att ni
kommer på en rolig text om Tramsgänget som skulle kunna passa på en T-shirt. Det kan vara vadsomhelst. Låt fantasin flöda.
Tex "TRAMSGÄNGET + GOOGLE = SANT" eller "TRAMSGÄNGET BYGGDE DESSA skrattMUSKLER"

Det bidraget som vi tycker är roligast eller fyndigast designar vi till vårens utbud. Och efter att ha följt alla modebloggar så vet vi nu att våren går i Trams. Glöm inte att skriva erat namn/mail så vi vet vem som vinner. Kommentera era bidrag senast 20/1.
Vinnaren får narturligvis en egen T-shirt.

Fill in the blanks

Det var __ gång en humorgupp vid namn ___________ som var __ bra och fruktansvärt ______.

Det fanns även en ond ___ vid namn ______ ______ som alltid förstörde för ___________.

En dag tog ___________ en stor ____ o kastade på ______ ______ så han ___

och allt _______ lyckligt.


Vilka ord saknas?

Skriv den korrekta historien på komentarerna, om ni kan!
Rätt svar kommer imorron!

Puss puss
/ Martin


Roligaste hemsidan på väldigt länge!

Jag va och slösurfade på nätet häromdagen och stötte på en bild som kom från en hemsida som hette "ThereIfixedit.com". Detta är en hemsida där man kan lägga upp bilder på hur människor har löst vardagliga problem med en lite för liten budget. Fruktansvärt roliga tillfälliga lösningar bjuds det på och jag tänkte inte vara sämre utan bjuda på några exemplar jag också. Tänk er ett par där den ena ofta har klagat på att en speciell sak aldrig fixas och nu så har den andra fått nog och väljer att fixa problemet själv bara för att få slut på allt tjat. Och nu, när ni tittar på bilderna, ha frasen "There I fixed it" i huvudet för att göra det hela lite roligare:













Som sagt, roligaste sidan på väldigt länge.
Fler bilder kommer!
Ha de!

Bio?

Idag var jag ta mig tusan uppe med tuppen. Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Men vi har fått en hel del gjort idag. Känns gött. Funderar på om man skulle köra en bio ikväll. Men det finns inte mycket som intresserar mig på repertoaren. "Avatar" eller Avtar eller vad den heter vill jag inte se! "Göta kanal 3" - skärpning liksom... Vi betalar väl skatt i det här landet eller? "Det regnar köttbullar" i 3D är inte heller någon kandidat. Så det blir nog inget med det. Om inte ni har något förslag på vad man ska se. Men försök inte att övertala mig att se Avatar...

Dagens låt: Maskinen - Bränner

Veiron i ottan

Gommoron på er!
Tänkte bjuda på en gammal klassiker!

PUSS PUSS /Martin

Tårta

Markus firade sin födelsedag med att ta en jättestor tårtbit!

Dessutom tog han delen av tårtan där alla dekorationer, choklad och marsipanrosen fanns. Sicken typ!

Onödig info

Tja alla glada snötäckta isbollar!

Idag försökte jag komma på det mest onödiga och mest ointressanta av allt att skriva om...
Så de fick bli  spårvagnar och desss historia.
I Sverige Har det funnits inte mindre än 13 orter med elektrisk spårväg här följer en lista.

  • GÄVLE
  • GÖTEBORG
  • HESINGBORG
  • JÖNKÖPING
  • KARLSKRONA
  • KIRUNA
  • MALMÖ
  • NORRKÖPING
  • STOCKHOLM
  • STOCKSUND
  • SUNDSVALL
  • ULRICEHAMN
  • UPPSALA

Tre av dessa har fortfarande spårvägstrafik:

I Norrköping finns för närvarande två linjer, och den 9 september 2006 invigdes den första nya linjesträckningen sedan 1980 då linje 2 förlängdes från korsningen Albrektsvägen/Trozelligatan till Ljura centrum. Under 2010 och 2011 öppnas en ca 4 km lång sträcka från Ljura via Hageby till Ringdansen.
 
Har varit i Norrköping men inte åkt spårvagn.

I Stockholm har spårvägen till Nockeby som aldrig varit nedlagd annat än tillfälligt för upprustning, på senare år fått sällskap av Tvärbanan,  som är byggd efter modernaste snitt, och vars utbyggnadsplaner är omfattande. Lidingöbanan var något av ett specialfall eftersom den tidigare räknades som en järnväg, men den enda trafiken är numera spårvagnar. Tidigare gick också godståg. Banan omklassificerades dock den 28 augusti 2008 till spårväg.

Har varit i Stockholm men inte åkt spårvagn.

Göteborg har idag landets mest omfattande spårvägssystem. Göteborgs spårvägar har drivit elektrisk spårvägstrafik sedan 1902, dessförinnan bedrev ett engelskt bolag hästspårväg. Även om byggandet av nya linjer och kompletterigar idag står stilla finns det planer på en del nya sträckningar och ombyggnader av befintliga linjer

Har varit i Göteborg och har åkt väldigt mycket spårvagn, den får 4 saltade sillar!


PUSS PUSS
/Martin



Vilken syn!

När jag kom till kontoret i morse så möttes jag av en rolig syn.

Bara så att ni vet så är detta inte en skåpbil utan en helt vanlig Saab.

Ha de gott i snön!

GRATTIS!

Idag säger vi GRATTIS med ett jättejubel till Markus som fyller år idag! Det är ju helt helläriös! Vi hoppas att dagen blir en vacker sådan med mycket konfetti, tårta och överraskningar!

Se till att GRATTA Markus ordentligt nu!

Dagens äventyr

Då var semestern över och vi börjar jobba igen. Pang sa det. Hade gärna haft en vecka till men så blev det inte. I dag har vi varit på möten och kartlagt första delen av våren. Det kommer bli stressigt jag tror jag för det är många projekt vi vill hinna med. Hoppas allt går vägen.
Jag och Philip var med om ett litet äventyr idag. Vi skulle åka in till Göteborg och innan vi kom ut på vägen hittade vi en plånbok liggandes alldeles för sig själv på gatan. Philip sprang ut och plockade upp den. Vi bestämde oss för att ringa ägaren och tala om att vi har hittat den. Man vet ju hur jobbigt det kan vara att tappa sin egna plånbok. Ägaren svarade och visste inte om själv att han hade tappat den. Men kom på att han tidigare hade lagt den på taket av sin bil. Smart. Dessutom var han på väg för att handla och då kan det ju faktiskt hända att den kommer till användning. Probelmet var att vi var redan lite försenade till ett möte så vi ville lämna tillbaka den när vi kom tillbaka från det. Men då kunde ju inte han handla. Han föreslog att han också skulle åka in till Göteborg så att vi kunde träffas där men det lät ju jättekomplicerat så jag bestämde att vi skulle köra av vid en väg och att han skulle komma dit. Inom två minuter. Ägaren dök upp, fick tillbaka sin plånbok och vi hann till vårat möte. Dessutom fick vi en slant i hittelön. "Köp nåt gott" sa han. Det gjorde vi. Alla glada och nöjda.

Drink

Har man inga citronskivor får man ta vad man har...

RSS 2.0