Arkiv





Martins Fredagsmys 42

Hej hej hej vad det går när farmor lagar kakelugnen!
Martins Fredagsmys blev lite lite försenat på grund av Herr Parneviks Gubbröra.
Men nu är det iallafall dags. Det var en rolig efterfest igår på Lorensberg. Ikväll kommer vi att göra ett hemligt gig någonstans, någongång...
Hoppas ni får en fin helg! Mys på er! Puss Martin!

Martins Fredagsmys 42:


Nu ere Fredag!
/Martin 

Parneviks Gubbröra


Igår var vi på Göteborgspremiären utav Parneviks GubbröraLorensbergsteatern.
En väldigt trevlig föreställning. För dom som inte vet vem Bosse Parnevik är så kan jag berätta att han är imitatör och komiker. Han har showat i 50 år och gör nu sin absolut sista scenföreställning som ska summera hans liv. Det blev en väldans massa gubbar under kvällen. Många som jag inte visste vilka de var men även många som jag kände igen. Och kul var det. Speciellt när han busringer Jerrie Williams och ber honom sjunga en låt om hundar. Det var intressant att lära känna honom som sig själv samtidigt som han berättade om sitt liv och sina gubbar. Ibland är det offatbart hur lik han är den han ska immitera. Efter föreställningen följde mingel och efterfest. En kul tillställning med många roliga människor.
Här tillsammans med Robert Gustavsson i Guben i Låddan:
 
Föreställningen spelas tre veckor till. Har du lust och tid, tveka inte!

Veckans dikt.

Kvinnan speglar sig som regel.
Mannen kastar bara ett snegel på en spegel.
Kvinnan svettas i bytet av pumps för bäst glamour.
Mannen äger bara ett par skor.
Kvinnan färgar hår i årtidens tecken.
Mannen tar på sig en keps, det räcker.
Kvinnan förstorar byst av plast - kanske mest för tristess.
Mannen likaså, fast via bänkpress.

Varför undrar Helge?

Roligt rep

Hittade den här filmen som jag helt hade glömt bort. Det är från i våras då vi skulle repa ett nummer inför ett gigg. Fader Abraham eller Farbror Abraham, vi kunde inte enas om vad låten egentligen heter. Vi skulle repa detta nummer som vi trodde va helt självklart men det va svårare än vad man kan tro. Och jag vet inte vad som är så kul med den här filmen. Men jag skrattar varje gång jag ser den.
Och jag har ingen aning om varför vi har röda näsor...
 

Meddelande från Grimberg!

Jag tänkte damma av mitt ganska inaktiva bloggande med en liten insändare om vad vi håller på med just nu. Idag drog vi till Göteborg där våran gode vän Birgitta Olsson hade anordnat ett mingel party för alla som är delaktiga i rörelsen "Film i Halland". Hon hade hyrt ett ställe som hette "Village" (och något mer fast på franska tror jag) där det bjöds på snittar och snask... Och dryck såklart. Hon ville med denna lilla manifestation göra alla medvetna om att det går bra för just "Film i Halland" och dess anhängare. I Göteborgs filmfestival så va det nämnligen ett flertal filmer som visades och som kom just från Halland och detta kunde såklart inte få gå obemärkt utan va vär sitt egna lilla kalas.

Jag, Jonatan och Martin förgyllde tillvaron med våran närvaro och stämningen va på topp och efter 45 minuter av minglande tyckte jag och Martin att... Ja, de kanske e dags å tänka på refrängen.
Så vi åkte hem igen.

Nog om det för nytt från oss är att vi jobbar hårt just nu på försäljningen av våra produkter. Vi jobbar med att få ut våra verk lite mer och snart så ska ni kunna finna våra filmer och dylikt i affärer och på internet. Ni kommer få reda på mer om hur det går med det senare.

Jag märker att jag missar handbollen nu när jag sitter och skriver men... jaja, resultat kan man kolla senare. Fast vad tror ni?  Hur kommer det gå för våra svenska hjältar?
Only time will tell (som William Tell skulle ha sagt)

Ha de gött nu så ses vi snart igen!

Mitt liv som trailer

Såg en ganska skojig kortfilmGbg filmfestival idag. "Mitt liv som trailer" heter filmen av Andreas Öhman. Den vann förövrigt pris på festivalen och nära en miljon kronor.
Nu när jag kom hem fick jag reda på att filmen kommer visas ikväll måndag klockan: 22.55SVT 1.
Så om du inte har nåt bättre för dig tycker jag du ska se den!

Kul filmscen

En scen från filmen Stockholmsnatt har fastnat på min hjärna. Det kan vara den roligaste scenen som gjorts. Scenen har ingen betydelse för filmens handling förutom att publiken ska få reda på att Paolo Roberto är lite småförtjust i en tjej! Otroligt överspel och otroligt övertydligt! Klart kul! Sen hur regissören valt att placera skådisarna är ju en fråga i sig.

- Hallå Kasper!
- Tjena!
- Hur e re?
- Äh, de e lunch!
- Härligt
- Phap!

- Öh, ett stycke värsting!
- Millan?
- Ja.
- Äh, hon går i trean.
- Nått å bita i.
- Glöm de, det e ingenting som du har nån chans på.
- Får väl se...
- Mmmhhmmm.


Martins Fredagsmys 41

Hej vänner! Helgen är tillbaka. Efterlängtad! Nu ska det bli gött med en lugn kväll med lite mys på. Livet leker och jag är glad! Mys på er! Puss Martin!

Martins Fredagsmys 41:

Nu ere Fredag!
/Martin

Blorkums modehörna 2

Frågan alla ställer sig så här till vårpremiären är:
När kommer det bli modernt med cape? Och har det nånsin varit modernt med cape?
Om jag får gissa tror jag att våren för med sig capen in i våra hjärtan. Stilar som kommer att stcka ut är retro emo, clockwork fetish och ägglikörsvitt i ciden.
"Cape is the new palestinasjal" om Tramsgängets modeexperter få tro sitt.
Och det får dom.

Stålmannen, Batman, Darth Vader och Darkwing Duck, alla har ju den där fladdrande vingen i ryggen som bara glänser med sin medmänslighet. Alla borde glänsa!

Så ut och skaffa cape! Innan alla andra gör det!

Föreställningen alltså

Sitter fast i ett inspelningschema och ska lösa en hel del problem. Tänkte att nä, nu tar jag mig en paus. Schemat ska inte vara klart förän på fredag så det finns mer tid till det.
Ikväll har jag lovat en vän att visa Stinsen Brinner med Galenskaparna och After Shave. Inte filmen allstå utan föreställningen från 1988.
Jag kan tycka att det är en utav de bästa föreställningarna jag har sett och då har jag ändå inte sett den LIVE utan bara på film. Jag pratar fortfarande om föreställningen och inte filmen. Det är alltså den jag har sett på film. Och inte långfilmen. Man kan säga att jag har sett filmen LIVE och i den var föreställningen. Men nu menar jag inte den inspelade filmen utan filmen där de har filmat av föreställningen och gjort en film av det.
Det här blir bara mer och mer invecklat så jag slutar nu.

Har du sett den? Filmen/föreställningen?
Och vad tyckte du isåfall?

Blorkums modehörna

Hej!
Våren kommer med små nätta steg
men snart är den här. Och då gäller det att vara förberedd!
Årets comeback och som alltid till våren är det vita sneakers som gäller. Men inte vilka som helst. Det är Heelys som står som kung för säsongen.
Ni vet dom här skorna med ett hjul på hälen så att man kan rulla fram längs gator och torg. Dom kommer tillbaka igen om Tramsgängets modeexperter får tro sitt.
Och det får dom.
Gå inte en meter utan dina Heelys! Inte heller med dom!
Alternativt svarta med vit snörning. Och om man är duktig på youtube kan man finna en hel Star Wars musikal där alla aktörer rullar runt hela föreställningen på sina Heelys!
Vad dom hittar på nuförtiden, va?

Idol

Okej, Idol är världens konstigaste programidé men jag älskar verkligen det här klippet.
Jag har skrattat så mycket åt den här filmsnutten. Hon har blivit min Idol. Jag skulle vilja veta vad hon heter. Någon som vet? Hon har nåt som ingen annan har. Och det är en ton. Den går inte att återskapa. Så fort jag är på dåligt humör behöver jag bara kolla på det här klippet så mår jag genast bättre.

Det här är youtube klippet som verkligen ger ROFLMAO ett ansikte:
"This way he desided I'm noooooih, that it was real"
Jag fattar inte texten, vad är det för låt? Någon som vet? Har hon skrivit den själv?

Förlåt, det är lite taskigt men det är inte jag som klipper Idolprogrammen så de stackars sökarna uppfattas på detta viset. Den personen får ju dessutom betalt. Det får ju inte våran lilla sångfågel här... :(

Partybåten

Ja, tillbaka trött och sjuk efter att ha giggat på en båt Sthlm-Riga tur och retur. Det har varit en ansträngande resa med mycket nytt folk som alla var trevliga att möta. Vi har haft väldigt roligt. Det var väldigt längesen jag såg Philip skratta så mycket. Han skrattade i ett helt dygn. Det är det inte många som kan. Vi giggade på fredagsnatten och hade ett hemligt framträdande i lördags natt där vi skulle göra parodi på alla andra artister som var med på båten. Det var väldigt kul och ingen tog illa upp så parodin gick fram. Vi sjöng till exempel att vi ville ha KICK som gäst i våran hytt ikväll! Vi hade köpt Champange och Maxi Yatzi men vi festade med dom på klubben istället. (De kanske inte är så mycket för Maxi Yatzi?)
Elov & Beny tyckte vi rappade på samma sätt helatiden vilket vi parodierade.Och istället för att Raaban & Recca skulle pumpa rumpa tyckte vi dom kunde runka strumpa.
Helt klart kul resa.

Här är lite bilder från båten:












Sicket ös!

Yes, då vart vi hemma igen, är väldigt trött måste ja säga.
Det har varit en väldigt trevlig helg som började i Sthlm och med en teaterföreställning, ett födelsedagsbarn, och en sväng in på Malmen.
Dagen efter var det dags för båten!
Det var riktigt kul att äntligen få träffa alla andra artister och partaja med dom! Vi giggade på fredag kväll plus att vi hade en liten överaskning till dom andra artisterna på lördag kväll också!
Det var väldigt mycke party, väldigt lite sova, vädigt mycket skratt och väldigt mycket vatten... ( utanför iallafall)
Har inga bilder här men de kanske kommer upp några snart.
Hade vart coolt å kunna säga att man har vart i Riga också... Men de kan jag inte för dom timmarna vi låg i land sov vi som små barn... Men precis innan båten lämna land så vaknade vi och kunde titta ut genom vårt hytt fönster, så jag har iallafall sett Riga...
Ett grått höghus.

RIGA, mina damer och herrar!
puss o kram
/ Martin.

Martins Fredagsmys 40

Yeah! Nu kör vi! Hoppas alla mår bra för det gör jag på. Befinner mig på en partybåt mot Riga. Många crazy people här! Hoppas eran helg blir fin! Mys på er! Puss Martin!

Martins Fredagsmys 40:

Nu ere Fredag!
/Martin

Ladda upp

Tror det är dags att börja ladda upp inför partybåten, e de inte det?
Det här gigget kommer bli ett utav de konstigaste vi har gjort tror jag eftersom vi inte riktigt passar in där. Vi är ju inga sommarplågs fantaster som man säger så. Men som vanligt är vi förberädda på det så vi har några ess i bakfickan. Ni som ska med får försöka hitta oss om ni vill ses. Ni som inte ska med får hitta nån annan. Men vi ska försöka styra upp någon uppkoppling så vi kan blogga under resan så alla blir glada.

Sen kommer ju Kick vara där, bara en sån sak!

Tjejerna som kör varannan vatten och slänger drinkarna i taket!
Dvs kör dom alltså bara vatten...

Appropå

Appropå Jonatans inlägg om "Han i Trams".
När jag tänker på det finns det fler roliga namn vi har kallats för. På en klubb i Göteborg kom det fram en kille till mig och visste vart han hade sett mig men kunde inte få fram namnet. "Jo, just det... FLAMSGÄNGET! Ni är så jävla bra!"

En annan gång på en sen efterfest också i Göteborg sa en tjej "Jo, men jag vet vilka ni är, jag har sett era filmer, vänta... Jo, just det... SPRATT! Spratt-gänget, Ni är så jävla bra!"

Detta tycker vi bara är roligt, men vi har svårt att förstå att det är så svårt att komma ihåg vårat namn.
Frågan är om det är så svårt att komma ihåg Trams? Eller om det är bara det man kommer ihåg och glömmer helt av "gänget"-delen?

Men det värmer. Kalla oss vad ni vill, bara vi får ha våra personliga namn kvar.
Markus Grimberg har funkat helt okej.
Även Martin Bertilsson.
Men Jonatan har ständiga problem med sitt namn. Jonathan, Jonathan Blom Rammel, Jonatan Bloom Ramel, Jonathan Blom Ramél, Jonatan Blom Ranel, Jonatan Blom Lamell... Men det får dom jobba på.

Nu när jag tänker efter kanske vi alla ska byta namn för att förenkla det hela.
Alla tre skulle kunna heta Mikael Svensson? Det är ju ett enkelt namn. Vad tror ni?


Han i Trams

John Ahlberg ringde mig mitt i natten efter att han hade varit på krogen och utbrast följande:
- Jonatan, det hände en så sjukt cool grej på krogen idag.
- Okej, vadå?
- Det va som en sån grej som bara händer i filmer...
- Vilken film då?
- Typ romantiska komedier.
- Okej.
- Jo, ja va på krogen.
- Ja, du sa det.
- Ja precis, å då kom det fram två tjejer till mig och sa "E de inte du som är med i Trams?"
- Okej.
- Å ja ba nej det är inte jag, ni måste ha förväxlat mig med nån annan. Å sen fortsatte dom "Jo det är visst du, du är visst med i Trams"
- Okej.
- Ja, dom fortsatte i typ tio minuter och jag sa nej helatiden, för jag ville vara lite wild and crazy. Till slut kom dom på vad jag hette, "Jo, det är visst du, nu vet jag vad du heter, de e du han Christoffer Björklund"
- Hahahaha!
- Och jag sa "Ja, det är jag, det stämmer", sedan skrattade jag i två timmar.
- Ja, det var lite kul... Och det här menar du bara händer i romantiska komedier?
- Ja... Typ.

Noterbart är att John blev förväxlad med Christoffer Björklund, båda två har medverkat i Tramsgängets produktioner.
För övrigt har jag själv noterat att folk oftast väljer frasen "Han i Trams"... Och inte Tramsgänget.
Folk har glömt bort vad vi heter :(

Martins Fredagsmys 39

Hej hej vänner!!
God fortsättning på er, hoppas ni haft en bra jul och ett trevligt nyår.
Ja nu börjar den här partybåten närma sig och det skall bli väldigt trevligt.
Igår var vi inne i Göteborg en sväng och träffade Diversity Crew, det var väldigt trevligt, har inte träffat dom på typ 2 år!
Men nu får ni ha en trevlig helg! Puss

Martins fredagsmys 39:

Nu ere Freda!
/Martin

100% Partybåt!

Nu är det dags mina damer och herrar!
Den 16 Januari avgår båten som kommer att vara helt wild and crazy.
Stockholm-Riga tur och retur.
100% Party! Tramsgänget står på scenen tillsammans med massor av andra svenska artister. Vad du gör bäst i är ju att hänga med på denna galna tripp till sjöss.
2 Dansgolv, 4 Restauranger, 6 Barer, kareoketävling, poolparty och massa annat på en och samma båt. 40 timmars underhållning från början till slut! 16-18 Januari.
Vi behöver din support!

Info och bokning hittar du här:
http://partybaten.100procentparty.se/

100% PartybåtFacebook:
http://www.facebook.com/events.php?ref=sb#/event.php?eid=55621416064


Grattis John!

Som om det inte skulle vara nog med att Markus fyller år.
En annan spjuver som medverkat i de flesta av Tramsgängets produktioner har även han en födelsedag. Och den är idag.
Ett stort Grattis John Ahlberg!

Gratta honom med vettja!

En trevlig man i sina bästa år.

Fast såhär brukar han inte se ut.

Grattis Markus!

Idag fyller han nämligen år!
23 för att vara exakt! Vi hoppas han får en underbar dag med mycket bus och skoj.
En varm överraskning väntar honom från kollegorna.
Grattis, Grattis, Grattis!

Se till att Gratta honom flitigt nu på hans fina dag!

Markus Grimberg. Hårresande.

Markus som Conrad von Skarv i revyn TRAMS Live.

Talang 2009?

Martin Bertilsson har en hemlig talang.
Man undrar lite varför han inte utnyttjar den oftare...

Bröllop

YES idag är det bröllop på G, och det är inte vem som helst som ska gifta sig... Utan det är Markus morbror!
Vad har man på sig på ett bröllop? Jaja de blir la de vanliga, kavaj o sånt där "snyggt".
Bröllopet hålls i Släps kyrka i Särö och de e inte så illa de inte, men de bästa med bröllop är ju så klart "öppen bar"!
Vi ska även framföra en liten sång till dom nygifta som vi filade på lite igår... Kan nog bli trevligt.
Har aldrig varit på ett bröllop heller så de ska faktiskt bli väldigt kul, just de ja, vi ska filma vigseln också.
BTW...Så här kan Falhén se ut.
 
Puss o Kram
/Martin

RSS 2.0