Tack för att du kommenterar!





En teori om oändligheten

Man brukar ju säga att universum är oändligt. Detta väcker en del tankar. Om det är så att universum är oändligt så måste det ju vara så att oavsett om chansen är ofattbart liten att det finns en planet som ligger lika lång ifrån en sol som våran och på så sätt har fått samma växtlighet, så måste ju den lilla chansen multipliceras med oändligheten, vilket ger oss oändligt många planeter precis som våran.

Och oavsett om det är en på biljarden att det finns liv på den planeten som liknar vårt eget liv, så måste den lilla möjligheten multipliceras med oändligheten, vilket ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet och samma livsformer som på våran planet.

Och vi ska ju inte ens tala om hur liten chansen är att det finns ett folk som pratar samma språk som vi svenskar gör på den planeten. Men även här måste möjligheten multipliceras med oändligheten. Vilket ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer och som dessutom pratar svenska som på våran planet.

Sedan är ju chansen ännu mindre att dessa människor skulle bosätta sig på en landmassa som de själva kallar Sverige. Och igen med multiplikationen vilket ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer, pratar svenska och bor i ett land som heter Sverige som på våran planet.

Och det är ju på snudden omöjligt att just den landmassan skulle se exakt ut som våran egna landmassa här i Sverige. Men... Detta ger oss fortfarande oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer som pratar svenska som bor i ett land som heter Sverige och som ser exakt ut som vår egen landmassa på våran planet.

Och att det sen skulle finnas en stad som heter Kungsbacka i den landmassan... HAHA... Men även denna lilla chans gånger oändligheten ger oss oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer som pratar svenska som bor i ett land som heter Sverige som ser exakt ut som vår egen landmassa och har en stad med namnet Kungsbacka i sig som på våran planet.

Nu kanske ni undrar vart jag vill komma med detta?
Jo det jag vill säga är att så länge som det finns oändlighet så finns det oändligt många planeter med samma avstånd ifrån solen, samma växtlighet, samma livsformer som pratar svenska som bor i ett land som heter Sverige som ser exakt ut som vår egen landmassa och har en stad med namnet Kungsbacka i sig där det just nu sitter en kille vid namn Markus Grimberg och funderar över varför han sitter och bloggar om oändligheten.
Föresten... Borde det inte ta oändligt lång tid att blogga om oändligheten?

Puss och kram


Kommentarer:
Sagt av: Jennie

Haha, bra där.

2010-01-31 @ 19:10:26

Kommentera eru schysst!
Vi älskar kommentarer!
Om du har större frågor angående Tramsgänget som du vill ha svar på, maila då: [email protected]

Ditt smeknamn:
Kom ihåg mig?
E-post: (visas ej)

Hemsida/Blogg:

Tala nu om vad som tynger dig:

Trackback
RSS 2.0