Arkiv





Hej då Hultsfred!

Det sjuka har nu inträffat. Hultsfredsfestivalen går i graven. Helt ofattbart. 
Mitt första Hultsfred var 2002 sedan har jag varit där ytterliggare sex år. Och nu aldrig mer. Det känns konstigt att festivalernas festivaler inte kommer att komma tillbaka. Jag har haft sjukt kul de gånger jag har varit där och har en hel drös av minnen därifrån. Sveriges bästa musikfestival. Jag kommer att sakna Trädet, Träsket, Ängen och Pisseberget. Hej då Hultsfred!

Tuff brud

Imorgon är det midsommar! En av de bästa dagarna på året. Förra året kommer jag ihåg att vi spelade in en Midsommar-låt som blev lagd i nån mapp i nån dator någonstans. Den kanske vi borde leta fram. Jag hade tänkt att åka till Blekinge och fira detta år. Vart ska ni åka?

Fick den här filmen skickad till mig. Det är en coooling som bränner av några moves till våran Dunkadunkalåt. Kul gjord, det är alltid kul när någon gör något nytt av något man skapat. Men parodi kanske man inte kan kalla den. 

Tuff brud som vet hur man dunkar:
Glad midsommar på er alla!

Sommardröm

Tjenixen!
Hoppas ni har en skön sommar än så länge! Nu vet man att de är sommar och jag ska förklara:
Det är mellan 10-15 grader, det är mulet/duggregn/sol, festivalerna drar igång och att det är typ 2 mån tills det är vinter igen.
Jag tycker det borde vara sommar minst två månader längre än vad det är, men de e ju ja det.


Förövrigt så finns nu SOMMARDRÖM på SPOTIFY! Sök på Tramsgänget, kommer komma upp fler låtar där så håll koll!

Puss Puss
/Martin

På tal om tandläkaren

Är det bara jag som alltid undrat varför det står "Made in Gotland" på alla tandläkarlamporGotlands främsta export måste alltså då vara tandläkarlampor?
Är det bara jag som tycker det är helt hysteriskt kul eller har ingen annan tänkt på det? Det finns ju inte så värst mycket annat att titta på än den där lampan när man ligger i tandläkarstolen... På tal om tandläkarstolar, undra vart dom kommer ifrån?

Tandläkaren

Idag har jag varit hos tandläkaren och gjort min årliga undersökning. Vanligtvis så brukar jag inte har allt för ont utav tandläkare och deras ingrepp, dels för att jag inte har så känsliga tänder och dels för att jag har ganska hög smärttröskel om jag nu vågar säga detta utan att skryta för mycket.
Men idag så blev jag återigen upplyts om varför man som liten tyckte att det var hemskt att gå till tandläkaren. Antagligen så har väl jag bara haft tur att genom mina år bara fått läkare som har varit så pass skickliga att ingreppen har kunnat utföras relativt smärtfritt, för idag så fick jag den mest sadistiska tandläkaren som 700 spänn kan betala.
Man tyckte för en stund att tandvården hade blivit mildare och att ett besök dit inte skulle behöva vara så besvärligt längre men så fort man får upp hoppet om en ljusare framtid så kommer det en ny läkare med personliga aggresionsproblem och egna inovativa sätt att få dig att önska att du aldrig var född.
Fast vem vet, det kanske är precis det här som man behöver för att det ska tändas en lampa i skallen på en.
"Ta hand om tänderna för annars vet du vad som väntar dig nästa gång" är väl läxan för dagen antar jag.
Jag ger min tandläkare både en "Ris" och en "Ros" för att hon fick mig att ångra att jag gick upp i morse men också för att hon har ändrat mitt tandhygiensbetéende permanent.
Adios...

Tävling på Aftonbladet

För alla lissners där ute som tycker att våran låt "Sommardröm" förtjänar lite extra plats i rampljuset så går det nu att ge klippet en extra view och en betygsättning inne på Aftonbladets "Mitt Klipp".
För att komma till låten så räcker det med att klicka här:
http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewSpecial.action?id=78&entryId=1721
I nuläget så ligger låten bland de mest sedda och även bland de högsta rankade.
Så se till att ge låten det betyget som ni tycker att låten förtjänar.
Och så hörs vi snart igen.


Skådespeleri workshop för tusan!

Som några av er kanske vet så håller vår povlare Philip Martin på med skådespeleri även när han inte lallar omkring med oss och just nu är han i full fart med en workshop för skådespelare här i Kungsbacka(!)

Detta är ett måste att kolla upp och vara med på!
Alla åldrar och erfarenhetsnivåer välkomnas!
och priset är endast 850kr för alla tre dagar och mat på det! (slå det om du kan!)
Workshopen är satt i juli och kommer hålla på mellan 11 och 17 Fre, lör och sön med start den 1:a Juli.

Kan man inte då så håller han på alla helger i juli så det är bara att välja den som passar bäst!

Dra iväg ett mail till [email protected] för mer info och för att få en anmälningsblankett!

puss!


Vinnaren i Sommardröm Video Challenge

Nu är tävlingen avgjord! Den gick ut på att man skulle spela in sin egna version utav vår nya låt Sommardröm på ett roligt och annorlunda sätt. Det bästa bidraget som vi fått är gjort av Jakob Edvinsson!

Solglasögonen var med och även durkslaget som han får en extra poäng för. Vi gjorde nämligen en låt om durkslag för en tid sedan och det var Jakob väl medveten om. Ett stort Grattis till dig!

Jakob Edvinssons version av Sommardröm:


VM

Hej hej!
Fredag ida, va händer?
Fotbolls-VM drar ju igång ida! Ska bli kul att kolla nu när inte Sverige är med...
Varför är vi så dåliga i fotboll när vi har så bra spelare?
Kollade på kniven mot strupen igår, dom var i kungsabcka och ja tyckte ja kände igen några som var där och åt... nån mer som kolla?
Ha en skön regning helg!!

Filmer i regnet

Nu är det en ny regnperiod på gång. Jag är lite trött på att vädret ska pendla så mycket. Kan det inte bara få vara sommar nu ett tag?
Jag har sett en del intressanta filmer nyligen som jag kan tipsa om.
1) Kommissarie Späck. Helt klart underhållande parodifilm. Det är detaljerna runtom handlingen som gör filmen. Dialogmässigt är den fruktansvärd. Men helt klart sevärd.
2) Sin Nombre. Annorlunda och våldsam film. Mycket hemsk men bra.
3) Babel. Kan inte fatta att jag missat denna fantastiska film från 2006. Se den bara!
4) UP. Min kompis hävdar att den är bättre än Lejonkungen. Det är den kanske inte men väldigt mysig. I alla fall den första halvtimmen.
Mjao!

Iskall njutning!

Utanför den ena staden Kungsbacka ligger den andra staden Åsa och i Åsa finns det ett glasscafé som har enbart en inriktning, glass, glass och åter glass! Det händer ibland att jag knallar ner och unnar mig en glass som är lite utöver det vanliga. Ibland händer det ju att den glassen man köper på sitt närmaste snabbköp inte riktigt fyller kraven på den glassupplevelsen som man önskat sig, då finns det inte mycket som går upp mot dessa två till exempel:

Det vi ser här är en "After Eight" och en "Jordgubb Surprise" två utav mina favoriter här på Åsa Glasscafé.

Tramsgänget deltar i tävling!

Och då menar jag inte "Sommardröm Video Challenge" utan en helt annan tävling. Det hela började när vi skulle till ICA MAXI och storhandla inför en liten resa vi skulle göra ute i skogen. Då fick vi syn på en väldigt snygg BMW som bara stod där inne och sken i salongsljuset. Vi undrade ju såklart vad detta skulle kunna vara och beslöt oss för att ta en närmare titt. Det visade sig att man kunde vinna just den här bilen om man inhandlade två valfria produkter från Heinz samt skickade in en sommrig bild till arrangörerna. Den som skickade in den mest sommriga bilden skulle få chansen att vinna detta mycket exklusiva fordon. Sagt och gjort, vi tog en bild och hoppades på det bästa. Såhär blev resultatet. Vi tror att dom kommer bli nöjda.

Sommardröm Video Challenge

En ny tävling drar vi igång nu på bloggenSommardröm Video Challenge!

Vi vill att ni ska spela in med webkamera eller digitalkamera när ni framför vår nya låt Sommardöm på ett kul eller annorlunda sätt.
Lägg upp filmenyoutube och posta länken till den i kommentarerna på det här inlägget. Det bidraget som vi gillar mest kommer att vinna fina priser!
OBS! Filmen måste innehålla ett Durkslag och ett par Solglasögon.
Tävlingen pågår till den 10 Juni 2010!

Glöm inte att skriva ert namn och mailadress.
Lycka till!
/Tramsgänget

RSS 2.0