Arkiv





På tal om horisont

Förra helgen var jag och träffade några gamla vänner i Göteborg och vi gick hem till en som hade en studentlägenhet vid ett chalmersområde. Nybyggt och högt som tusan plus att det låg uppe på Göetborgs högre stadsdelar så utsikten skulle vara fantastisk hade man fått höra. Vi tog hissen upp för de 14 våningarna och kom upp på den offentliga takterassen men vi nöjde oss inte där. Vi klättrade upp på det ännu högre belägna taket där de redan satt ett gäng andra chalmerister så vi fortsatte till ett tak som var ytterligare högre upp, nämligen uppe på taket för hiss-schaktet och länge sedan var det som jag var så höjdrädd.
Utan relingar eller något annat räcke för den delen så belägrade vi oss där uppe, vid kanten till vad som skulle innebära en säker död om man skulle råka trilla ner.
Men jag måste erkänna att utsikten var värt all möda. Solnedgång, fåglarna flyger under näsan på en och det var till och med att vi nästan kunde se över Ullevis väggar där Pink stod och gapade för full hals.

Pluss att jag "råkade" skicka iväg en kapsyl som likt en frisbee seglade tvärs över hela byggnaden och flög in genom en öppen balkong på den andra sidans översta våning och för övrigt den enda balkongdörren som var öppen på den sidan av huset. Undrar vad han som bodde där inne tänkte när den flög in i hans vardagsrum?

(Femte balkongdörren från vänster på översta våningen, gör om det om ni kan)
Senare på kvällen blev det fest på avenyn och alla levde lyckliga i alla sina dagar.

Det brinner i horisonten

Gick en kvällspromenad igår och upptäckte att någonting brann längst bort i horisonten. Men det var inte nåt som brann förstod jag efter en stund. Det var månen som gick ner. Det såg ut som en stor brinnande apelsinklyfta. Det var faktiskt coolt. Man har ju sett många sol upp och nedgångar. Men jag tror aldrig att jag sett månen gå ner innan. Tänkte att jag skulle ta samma promenad ikväll och se om den brinner upp ikväll igen.

Gammal konst

Idag har jag varit på museum. Det är inte allt för ofta jag är det men idag var en sådan dag. Eriksbergshallen i Göteborg ställer ut en hel del verk av Leonardo da Vinci, Michelangelo och Rafael. Utställningen har varit där sedan i mars, så det är ingen nyhet men nyheten är väl att jag har varit där då. Man ska ju alltid ha en nyhet att berätta idag så detta få bli min nyhet.
Det var väldigt intressant i alla fall. Själv kan jag väldigt lite om dessa konstnärer så det var kul att lära sig mer. Och att tavlorna är 500 år gamla är ju inte helt ocoolt heller. Tänk att skapa någonting som människor om 500 år skulle tycka va intressant. Undra om de människorna skulle vilja lyssna på Dunkadunkalåt exempelvis? Det tror jag på... Not.
För övrigt funderar jag på att börja med "Not-jokes". Det är inte inne, inte roliga eller nytänkande på något sätt. Men kul för upphovsmannen.
Ja, jag ska börja med "Not-jokes"... Not!

En fredag som vilken annan...

Hej hej alla lissners där ute eller rättare sagt alla readers där ute. Det har varit ett tag sen vi bloggade sist här på tramsbloggen så jag tänkte ta tillfället i akt att fylla bloggen med lite ytterligare värdelöst vetande, eller ytterst vital och livsavgörande information för vissa... vem vet...? I vilket fall så sysslar vi mycket med insamling av idéer till en kommande produktion som jag, av den anledningen att det är roligt att retas, väljer att inte berätta mer om. Vi tänker och tänker och tänker och för att inte glömma tänker så tänker vi ovanligt mycket också. Ibland så mycket att man glömmer av att tänka på annat. Som att berätta för andra att man tänker till exempel. Any hoodeli doodeli (som Ned Flanders skulle ha sagt) så jobbar vi på och vi har planer på att lansera en mycket speciell sak inom en mycket snar framtid som jag tror att det flesta kommer tycka väldigt mycket om. Kan ni tänka er det? Håll i er så får ni snart se. Puss och kram

Daniel Adams Ray

Ingen har väl egentligen missat Oskar Linnros (tidigare känd från Snook) debutskiva "Vilja bli" som jag tycker är väldigt bra. En riktig "sommar 2010"-skiva. Har du missat den bör den Spotifyas!
Den andra halvan från Snook, Daniel Adams Ray ska också släppa egen debutskiva senare i sommar har jag förstått. Singeln "Dum av dig" sprang jag på igår och detta låter också lovande. Daniel som är uppväxt i Kenya tyckte jag hade ett bra svar på frågan; varför han och Oskar inte gör musik ihop nu?

- "Det hade inte gått. Textmässigt skulle vi dra för mycket åt olika håll. Och min skiva handlar mest om min uppväxt i Kenya, det hade inte gått att kombinera med Sundbyberg..."
Och det kan man ju förstå, haha.

JustD is back

Äntligen! Hur coolt är inte detta då? Som jag har väntat på en comeback med Sveriges bästa hiphopgrupp genom tiderna! I höst är det dags. På mosebacke i Stockholm. Doktor C och Pedda Pedd intar scenen. Tyvärr saknas Gurra G, varför vet jag inte så det är inte riktigt en hel comeback men jag tror att det kan bli hur bra som helst ändå. Detta är ett måste för alla 80-talister. JustD har gjort en rad odödliga hits som till exempel; Hubbabubba, Tre Gringos, Vart tog den söta lilla flickan vägen?, 87-87, Grannar, Sköna skor, mfl. Detta måste firas! JustD-kalas!


Vilken är din favoritlåt?

kattungar

Tja!
För ca 8 veckor sedan tyckte min katt att det var dags att skvätta ut 4 st mindre katter hemma hos mig,
Trevligt tänkte ja, de kan ju bli kul.
Nu är dom som sagt 8 veckor och dessa små krabater är inte så trevliga längre, eller ja menar dom e ju fortfarande söta å så men dom... a ja ska förklara vad dom gör på sin vakna tid.
Äter, skiter, äter, pissar, river, klöser, välter, springer, bråkar, äter och sen sover dom...
De e liksom inte lönt å städa, efter 10 min  är det kattsand överallt lampor välta, ja ni fattar.
Men snart är dom 10 veckor så om någon är sugen på en katt, VARSEGOD!!      ,


Semester

Semester med hästar. En hästsemester. Detta är min Semesterhäst!
Jag kallar honom Tony.

Sommardröm remake

Killarna i Brikanyl Productions, som vi antar är från Åmål har gjort en festlig version av vår låt Sommardröm. Väldigt fyndig och genomarbetad. Mycket nöje!

Brikanyl Productions remake - Sommardröm:

RSS 2.0