Arkiv





Halloween

Tramsgänget fick besök idag.
Sen tog vi på oss våra egna skräck outfits och skrämde skiten ur dom!

Improviserad inspelning

Så här kan de va en dag på jobbet...

Puss puss


Från det ena till det andra

Rätt spännande är det att kasta sig in i den ena produktionen från den andra. Från att vara en dansbandstönt till att spela skräckfull mördare. Nu repeterar vi för fullt inför "Fredagen den 13:e" som vi ska spela den 13:e November på Kungsbacka Teater. Som för övrigt är helt slutsåld. Därför är bloggen lite inläggsfri för tillfället. Men det är smällar man helt enkelt får ta. Det kan finnas nåt positivt i det menar jag. Det är väldigt roligt i alla fall och jag hoppas publiken kommer tycka det samma. Det är en väldigt annorlunda föreställning om man jämför med vad vi gjort på scen innan. En stor utmaning vilket jag tror är en av anledningarna till att vi har så roligt som vi har när vi repar. Dessutom har vi planerat en stor del av 2010 som också ser kul ut.
Men det tar vi när det blir aktuellt.
Från repetition av The Klinkerz.

Söndag söndag söndag

Idag har det inte varit allt för hektiskt, vilket kan vara skönt från då till då. Men när det gäller oss så kan en sån här dag inte passera utan att man tänker: "Vad har vi glömt att göra idag då?". Vi fick iallafall planerat lite inför år 2010 och det ser lovande ut kan jag säga. Och så har vi även fått hit en leverans med rekvisita till "Fredagen den 13:e". Det var en mycket lyckad kväll igår och våran gode vän Philip Martin som fyllde år igår dessutom fick sig ett stort firande. Och idag så mår man som man förtjänar, alla vet ju att man inte kan få ha såhär roligt utan någon form av bakslag.
Stort tack till "Randy", ni är alltid lika uppskattade.
Ha de gött!

RANDY

Ikväll drar hela gänget till Sticky Fingers för att se världens bästa punkrock band. Randy! Och vi vet redan att det liksom kommer bli världens bästa kväll ikväll. De har bara gjort två gigg i år. Stockholm igår och Göteborg ikväll. Så förhoppningsvis är de riktigt spelsugna. Randy inte har något skivbolag för tillfället, de ska ha lovat att en ny skiva skulle dyka upp under 2009 men detta har ännu inte hänt. Vi kan ju bara hoppas på att de spelar några nya låtar ikväll!
Randys myspace: http://www.myspace.com/randytheband
"It's Friday night, the time is right,
My mind is set I'm going out tonight.
I'm gonna dance 'till I can't dance no more,
Swinging my feet out on the floor."

The Klinkerz intervju

Här kommer en kort intervju med dansbandet The Klinkerz efter en spelning i Hällesåker.

Lite lätt underhållning

För att lätta lite på stressen bland oss så har vi införskaffat ett nytt spel. Eller ja nytt och nytt, spelet kom ut 1998 och blev mycket omtyckt av spelvärldens alla anhängare. Spelet heter "Starcraft" och är ett real-time strategispel till datorn där man fightas med tre olika typer av civilisationer: Människor, högintelligenta utomjordingar, och slemmiga rymdkryp.

Det vi tycker är så kul med detta är att det är väldigt lätt att skapa en förbindelse mellan datorerna och spela spelet tillsammans i ett nätverk (LAN). Producenterna bakom spelet har gjort multispelandet väldigt lättåtkomligt och bekvämt och det tackar vi för, för en massa krångel med nätverksportar och protokoll och inställningar (eller vad det nu än kan vara) är ingenting vi har tid eller lust med att fixa.

Så några gånger vi veckan så sätter vi oss ner och andas ut och spränger varandra i bitar. Spelet kräver inte alls något avanserat grafikkort och animationerna är imponerande för ett spel som är så gammalt. Det är skitkul och alla borde testa det.

missa inte detta fantastiska spel för guds skull och passa på att spela mot varandra för det är då det blir som roligast.
Ha de gött och på återseende!

Skräcken kallar

Mitt i dessa skräcktider då vi repeterar inför vår alldeles egna skräckkomedi "Fredagen den 13:e" är det ju trevligt att nya trailern till "A nightmare on Elm Street 2010" dykt upp på youtube. Jag personligen tycker att Freddy Krueger är den absolut coolaste skräck-karaktären och jag ser fram emot Elm Street 2010. Trots att Michael Bay är inblandad. Av vad jag har förstått så är det samma killar som har gjort remaken av "Friday the 13th" som kom tidigare i år, vilket säkert är en stor miss för den filmen var ju skittrist. Men det är kul att Freddy är tillbaka igen.
Det är ett fåtal biljetter kvar till våran skräckkomedi den 13:e November. Och ni som inte ännu har skaffat tycker jag borde göra det för det här får man inte missa.
Ticnet.se
http://www1.ticnet.se/PriceTable?l=SE&EVNT=GOT14384NKT11131&CL_ORIGIN=
Och ni som redan har biljetter tycker jag ska köra ett Freddy Krueger maraton med alla Nightmare on Elm Street filmerna, ett Jason maraton med alla Friday the 13th filmerna och ett Michael Myers maraton med alla Halloween filmerna innan premiären. Då är ni hemma!

Ingen rast.

Hej alla glada!
I fredags hade vi premiär för The Klinkerz och det gick väldigt bra.
Stort tack till våran fina kör, våra vackra violinister, vårat husband, Jerrie, Lars, Elisabeth, Lisa och ett extra tack till Niklas som gjorde ett väldigt bra jobb som Manager i föreställningen!
Det kommer komma upp lite bilder så småningom men nu sitter vi och jobbar med Fredagen den 13:e för fulla muggar så vi får se när vi hinner slänga upp lite bilder.
Tack alla som var där och alla som var med och hjälpte oss!

Puss puss!
/Martin

Premiär ikväll

Oj, vad tiden går. Ikväll är det premiär för The Klinkerz som vi har jobbat med under en lång period nu. Tillsammans med Thomas Pettersson ska vi köra för ett utsålt Kungsbacka teater. Det ska bli roligt. Hoppas ni har biljett. Sedan blir det premiärfest. Vi återkommer med hur det gick.

Vill ni önska oss Lycka till eller säga spark så kommentera gärna!


Mackans videodagbok

Nu i dessa stressade tider inför premiär känner jag ett behov att starta ett nytt projekt. "Mackans videodagbok". Mest för att ge de som är lite mer intresserade än andra av vad vi håller på med en uppdatering. Annars är det rep, rep och rep nästan hela tiden. Imorgon ska vi gå igenom knut.
Enjoy!

Mer rep

Idag har vi repeterat till dansbandsföreställningen The Klinkerz. Det gick väldigt bra. Alla är oerhört duktiga. Premiären är på fredag och är slutsåld sen länge vilket är kul. Veckan som kommer ska vi repa, repa och repa. Det kommer nog bli asbra till slut.

Repeterar

Så här kan det allstå se ut en helt vanlig dag när vi repeterar. Det är inför dansbandskomedin The Klinkerz som har premiär på fredag. Bandet upptäcker att  de har fått bensinstopp.

Se där ja!

Jag vill bara höja glaset för vårat musikstycke "Dunkadunkalåt" som nu precis har fått över 100.000 views på Youtube. Vi skålar och önskar den ett lycka till i framtid.
Och även om den har ägt det större utrymmet överst på våran blogg under en tid så kommer den nu ännu en gång.
Mycket nöje!


En annan värld

Jag har suttit ensam och skrivit manus många kvällar i rad nu. Och när man gör det försvinner verkligheten lite. Man sugs in i en annan värld. Oftast en rolig värld. Och i den världen gör det inte så mycket att man är ensam. För där har man andra vänner, de karaktärerna man skriver om. Och man kan själv bestämma vad som ska hända. Den här världen brukar jag kalla "Ire" som är en förkortning för att man är "inne i det". Där är det jag som är kung och ingen kan stoppa mig. Moahahahahaha!
Lite som att spela ett strategispel.
Jag vinner alltid!

Remix

Det är väldigt kul när någon gör remixer på ens låtar. Att göra något nytt, något nyskapande av en låt. Det gillar vi. Vi fick nys om den här klockrena remixen på vår Dunkadunkalåt som någon har gjort. En remix som inte går av för hacker!

Vacker tass

Tack alla som kom i fredags och kollade på oss. Det var en rolig tillställning. Idag ska vi repetera hela dan. Det var väldigt många som var där i fredags när vi körde. Och för er som inte var där kunde det se ut så här...
Bilder från Norra Hallands blogg.

Kulturnatten slår till ikväll

Ikväll är det Kungsbacka Kulturnatt och från klockan 18.00 kommer Tramsgänget att vara kvällens konferencier på Stortorget i Kungsbacka. Vi kommer att leda hela kvällen fram mot natten och presentera massor utav spännande artister.
Men klockan 20.30 är det Tramsgänget som underhåller. Det får ni inte missa.
Det kommer bli hårresande! Frågan är bara hur vi som konferencier ska kunna presentera oss själva som artister?

Hela programmet hittar du på:
http://www.kungsbacka.se/sitetemplates/KBInformationPage____21142.aspx
Vi ses på Kungsbacka torg ikväll! Fri entré såklart!

Intervju

En intervju med Jonatan angående vinsterna i årets Revy SM finns nu att läsa.
Från LIS Aktuellt.
Jonatan Blom Ramel. LIS-aktuellt vill gratulera Tramsgänget
till framgångarna. SM-guld i sketch sitter väl inte helt fel?
– Nä, Tack. Det var väldigt roligt.
En mycket ovanlig sketch. Hur kom ni på den.
– Vi skulle göra en revy. En udda familjesketch och jag
hade karaktärerna i tankarna. Den bygger på vardagliga
repliker och det tycker jag är kul att skriva. Inga enkla
skämt.
Upplever du det som ett känsligt ämne? Jag menar invandrare
och ”svenne”.
– Nej. Det handlar om en svensk tonårskille som vill
vara svart. Han gör en parodi på sig själv.
Har ni märkt av framgångarna?
– Ja, det har stått mycket i lokaltidningarna här i Kungsbacka.
Många gratulerar. Väldigt kul. Tar ett tag att förstå
hur stort det är.
Vad ska Tramsgänget göra nu?
– I höst är det fullt upp med en dansbandskomedi och
en skräckkomedi.
En skräckkomedi?
– Ja, den har fått namnet ”Fredagen den 13:e” och har premiär
fredagen den 13 november. Den handlar om kända
mördare i filmhistorien.
LIS-aktuellt vill också gratulera till vinsten i det fina Elispriset.
– Tack.
Helst skulle jag ha velat se denna öppningsscen i samband med
revyfinalen.
– Vi skrev en sång och sedan funderade vi om man
kunde göra den på scenen. Inom Tramsgänget ändrar vi
aldrig i en skriven text. Jag satte mig därför en kväll med
ett stort papper och ritade ner alla prylar som måste fram
på scenen för att sången skulle kunna framföras.
Det blev enligt juryn en fantastisk entré. Berit och Claes
Grebenö, samt Stig Josfalk Bergman i juryn, förutom jag, tog
verkligen till sig detta nummer. LIS-aktuellt önskar Tramsgänget
lycka till i fortsättningen.
– Tack så mycket.
Jonatan Blom Ramel. LIS-aktuellt vill gratulera Tramsgänget
till framgångarna. SM-guld i sketch sitter väl inte helt fel?
– Nä, Tack. Det var väldigt roligt.
En mycket ovanlig sketch. Hur kom ni på den.
– Vi skulle göra en revy. En udda familjesketch och jag
hade karaktärerna i tankarna. Den bygger på vardagliga
repliker och det tycker jag är kul att skriva. Inga enkla
skämt.
Upplever du det som ett känsligt ämne? Jag menar invandrare
och ”svenne”.
– Nej. Det handlar om en svensk tonårskille som vill
vara svart. Han gör en parodi på sig själv.
Har ni märkt av framgångarna?
– Ja, det har stått mycket i lokaltidningarna här i Kungsbacka.
Många gratulerar. Väldigt kul. Tar ett tag att förstå
hur stort det är.
Vad ska Tramsgänget göra nu?
– I höst är det fullt upp med en dansbandskomedi och
en skräckkomedi.

RSS 2.0