Arkiv





Snacksbuffé


Biljettsläpp

Ni som missade våran succéföreställning "Fredagen den 13:e" nu i november ska inte vara allt för ledsna.
Idag släpps nämligen biljetterna till ytterliggare en föreställning den 19 mars 2010! Vi kommer att krydda föreställningen lite extra denna gång vilket ska bli skitkul.
Om ni inte hittat den perfekta julklappen ännu så är en skräckbiljett till "Fredagen den 13:e" ett hett tips. Hoppas vi ses!
Michael Myers, Freddy Krueger & Jason i högsta hugg!

Fredagen den 13:e
Kungsbacka Teater
Den 19:e Mars 2010
Kl: 19.30

Mer info:
http://www.kungsbackateater.se/
Biljetter:
http://www.ticnet.se/html/evinfo.htmI?CNTX=816656&l=SE&C=

Lyxloge

Nu har vi precis haft ett märkligt företagsgigg. Det var roligt för att publiken var väldigt rolig. De skrattade på rätt ställen och till och med på ställen de inte behövde skratta. De gjorde bra ifrån sig. Vi själva var ganska bra idag med. Martin kryddade till sina karaktärer och Markus drog lite roliga historier emellan numren. Själv improviserade jag lite och testade lite nya grejer. Vi gjorde ett kort blogginlägg med tanke på den loge vi fick inför det här gigget. Man kan inte få allt här i världen.

Nä, nu får det vara nog!

Jag har numera bestämt mig för att skaffa hamster!
Två grå-vita dvärghamstrar fick det bli.

Dessa krabater lever i 1-2 år och är könsmogna när de är 4-8 veckor gamla.
De går dräktiga i 15-20 dygn sedan så fylls lägenheten med väldigt många och väldigt små hårbollar.
Hur detta ska sluta återstår bara att se.
Ha de fint!


Helläriös

Om man gillar South Park har man säkert inte missat detta. Väldigt kul tycker jag.

Bilder från i fredags

Tack igen för i fredags! Det blev verkligen succé. Jättekul med all feedback vi har fått. Efteråt var det stor fest som var väldigt lyckad. Kul att det var så många där också. Idag har vi jobbat en hel del med våren 2010. Det kommer nog bli bra.
Hoppas ni följer med oss då.
Här kommer lite bilder från repetitioner och inför föreställning.

Tack!

Vilken härlig kväll det blev igår!
Tack alla som kom, hoppas ni blev till freds och gillade föreställningen. Det var jättekul att spela den och det var en helt underbar publik. Med tanke på att vi har skrivit och producerat denna föreställning på väldigt kort tid tyckte jag att det gick förvånansvärt bra. Det var lite småmissar men det är det ju alltid. Alla spelade lite extra och drog ut på vissa repliker vilket gjorde det lite extra sköj. Vill passa på och tacka alla som var med, tekniker, våra skådespelare och våra zombies/dansproffs. Ni gjorde ett jätte jobb, tack!!! Vi vill även tacka Martin Falén och Jerry Calen som jobbade hårt bakom scenen, alla våra försäljare som gjorde ett bra jobb, och Göteborgs fyrverkerifabrik.

Idag har vi faktiskt också giggat!
Vi har varit på Lindälvsteatern och gjort ett 45 min gigg för diabetikerförbundet... De va trevligt på alla sätt men... De va lite mer ös igår om man säger så.

Puss o kram!

Premiär!

Ikväll smäller det, vare sig vi vill eller inte. Hjälp!
Skräcken tätnar. Ingen kommer gå säker. Till och med jag är livrädd. Nu följer en dag med teknikrep och ljus osv. Inte superkul men det måste göras. Det är slutsålt ikväll vilket är jättekul. Många från övriga delar av landet kommer också. Vi har publik från Åkersbärga, Örebro och Malmö. Ni som rest långt får gärna höra av er efter föreställningen så vi kan morsa på er. Ni som kommer tycker jag ska klämma en eller två filmer av: Halloween, Nightmare on Elm Street eller Friday the 13th så ni är lite varma i kläderna. Hoppas att det blir en hårresande kväll!
Ni får gärna kommentera och önska oss lycka till.
Det kommer vi behöva, otursdag som det är...


Vilken måndag

Herrejävlar vilka inlägg Markus gör.
Idag har vi repeterat och gjort klart en hel del rekvisita. Vi har även fått en tröja insydd och gjort lite musik. Ett mail-inferno bröt ut på kontoret idag. På Fredag smäller det. Då är det Premiär för vår nya föreställning. Tiden går förbannat fort. Man är alltid lite skakis såhär ett par dagar inför premiär. Det är jobbigt och kul på samma gång. Det är ju så mycket som ska fixas. Hoppas vi hinner klart med allting. Det brukar lösa sig.
Nu ska jag få lite sömn i mig sedan upp i ottan för att göra allt som jag gjort idag fast en gång till. Kul.
Tjofadderittan!
Martin och Markus tror föreställningen kommer bli Helläriös!

Ronja Rövardotter Research

Helt plötsligt så kom jag å tänka på filmen Ronja Rövardotter och att det är väldigt många skådespelare i den filmen som man känner igen. Sen kom jag på att det var ju väldigt länge sedan filmen gjordes så idag borde ju dessa människor ha förändrats väldigt mycket. Ta t.ex. Ronja. I filmen fick man ju se en barnversion av henne och eftersom filmen är inspelad 1984 så borde ju en hel del ha förändrats i våra kändisars ansikten. Låt oss se efter lite vad som har hänt.

Ronja Rövardotter som spelades av Hanna Zetterberg såg ut såhär under filmen:

Och idag ser hon ut såhär:

Idag så arbetar hon med kommunikationsstrategi och inspiration och hjälper alla som har något viktigt att säga eller vill skapa opinion och intresse för en fråga eller förändra världen.

Sedan så har vi Birk Borkason som Ronja senare i filmen fattar stort tycke för.

Såhär ser han ut idag:

Han heter Dan Håfström och jobbar idag som journalist i Stockholm.

Detta har gett mig inspiration till att fortsätta söka bland dåtidens skådespelare från de flesta av Astrid Lindgrens filmatiseringar. Vi kan ju fortsätta med filmerna om Emil i Lönneberga.
De flesta minns nog hur Emil med sina bus satte ett spår i historien bland sveriges mest omtalade barnfigurer.
Detta är hur vi minns Emil i Lönneberga:

Och såhär ser stjärnan ut idag:

Hans namn är Jan Ohlsson och vad han syslar med idag har jag tyvärr inte resurserna till att leta fram.
Men vi kan ju raskt gå över till Emils syster Ida:

Detta är hur hon ser ut lite senare. Tyvärr så kunde jag inte hitta någon senare bild då hon idag är 44 år gammal.
Hon heter Lena Wisborg och vad hon gör idag är det inte många som vet. Inte ens vi, kan ni tänka er?

Vi går raskt över till den brömda barnfiguren "Karlson på taket". Filmen spelades in 1974 och i rollen som Karlson spelade Mats Wikström. Detta var hur han såg ut då:

Idag ser han ut på detta viset:

Vad han sysslar med idag är det heller inte många som vet men han brukar synas till ute på krogen som i detta fallet här.
Men Mats Wikström spelade ju mot en annan välkänd skådespelare i filmen, nämligen Lars Söderdahl som även spelade rollen som "Skorpan" i filmen "Bröderna Lejonhjärta". Så här såg han ut då:

Och hur han ser ut idag är det ingen som vet. Inte här på kontoret iallafall. 1990 lämnade han film- och TV-industrin för att bli missionär i Sydamerika. Han var även med i församlingen Livets Ord under en period men är numera fri därifrån. Idag bor Lars i Malmö och jobbar på Posten.

Vi går raskt över till en annan berömd skådespelare, nämligen Inger Nilsson som spelade rollen som "Pippi Långstrump". Och detta var hennes look då:

Och som ni kanske redan har listat ut så kommer här den bild på hur hon ser ut nu:

Idag är Inger Nilsson 50 år gammal och sedan sommaren 2006 har hon spelat rättsläkaren Ewa i filmatiseringen av Mari Jungstedts böcker för tysk TV, Kommissarien och havet (Der Kommissar und das Meer).

Sist men inte minst så ska vi ta en närmare titt på ännu en klassiker: "Madicken". Såhär kommer vi ihåg henne:

Och så tar vi en titt på henne idag:

Hon heter Jonna Liljendahl och idag arbetar hon som produktionsledare på en reklambyrå.

Och därmed tackar jag för mig så ses vi snart igen då jag kanske kartlägger fler av våra kära kändisar.
Ha de gött!


Sminkning

Denna vecka har varit lång med mycket jobb och lite sömn. Vi har haft väldigt fullt upp. Premiären på vår nya föreställning "Fredagen den 13:e" närmar sig med stormsteg. Idag har vi hämtat rekvisita i Göteborg, haft ett sminktest, en fotografering, gått igenom manus och fixat lite kläder. Sminktestet var jobbigt för det tog så lång tid. Jag ska spela Freddy Krueger och har en sminktid på två och en halv timme. Gah! Men det blev coolt. Martin och Markus har betydligt kortare sminktider. Dom blev klara på en 20 min eller nåt. Nu återstår bara rep, ljud och ljus. Jag ser fram emot premiären och hoppas att alla kommer att få en kul kväll.

För mycket musik...


Vad var det som gick fel?

Det är ju nånting som inte stämmer med den här affischen...

RSS 2.0