Arkiv





Whalecastle

Valborg dyker plötsligt upp utan förvarning. Okej då! Jag är inte omöjlig.
Det får bli en kväll i solen med lite mys och bra musik.
Idag har alla roller blivit satta till filmen och vi har provfilmat på olika ställen. Dessutom hyrt en superfläkt som det verkligen stormar ut luft. Den ska vi använda i en scen där håret ska fladdra lite. Men nu är det mesta klart inför inspelning så man kan börja ta det lite lugnare.

Två klasskamrater, Kalle och Ninja hade inget att göra igår så dom gjorde den här filmen. Helt klart kul.
 

Passa på

För alla ni andra som e lite sugna på att delta i filminspelningar så har jag ett erbjudande som ni inte bör missa. På "Club Mingel" i Kungsbacka så kommer scener fotas till en film vid namn "Cold city blues". Detta kommer äga rum från kl. 18:00 och framåt på söndag. Så alla ni som är 18 år eller äldre och klädda för fest, ta chansen! Där kommer ni även träffa Philip Martin från "SMART Produtions" som för övrigt hälsar och med glädje välkomnar alla som vill delta i detta stycke filmskaparhistoria. Fett med partaj kommer det bli i alla fall!

Over and out


Sådisar sökes

Håller på att casta filmen jag ska regissera nästa vecka och det finns två roller kvar:

Vi söker följande roller:
1 tjej (ca 20-24 år)
1 tjej (ca 22-26 år)

Vid intresse:
Bifoga foto, en kort presentation och hör av er snarast till:
[email protected]

Inspelning sker i nästa vecka.
Hare fint!

Tramsgänget i Revy SM

Då var det klart att vi ska vara med och tävla i Revy SM även detta år! Och inte bara med ett nummer utan med två nummer! Beskedet kom som en liten chock för oss.
Det ska givetvis bli jätteroligt att få vara med i år igen och speciellt kul är att det verkar som man väljer mer och mer att satsa på ungdomsrevyer. Vilka nummer vi kommer att tävla med återkommer vi med.
Revy SM går av stapeln i Piteå den 6-9:e Augusti.
Vi ser gärna fler TRAMS T-shirts i publiken!

Jonatan som en av Parnevikstipendiaterna 2008 i Revy SM.

Produktion

Vilken dag det har varit! Gick upp pisstidigt för ett möte angående den film jag snart ska spela in. Sedan åkte vi ut för att hitta en del locations till filmen. Vilket gick smärtfritt och bra. Vi hittade fina ställen att filma på så nu hoppas jag bara att vädret är lika fint. Sedan har det varit fullt upp med att hitta skådisar som ska spela i filmen. Min producent sitter nu som klistrad vid telefonen och försöker få tag på alla. Kanske lite taskigt att ge honom så många på en gång men det är ju bråttom. Nu ska jag invänta Iain som är A-foto och vi ska göra ett bildmanus utav manuset. En skådis som jag helatiden velat ha med har tackat ja och en annan har tackat nej. Man kan helt enkelt inte få allt. Hela denna vecka går åt till produktion så det blir inte så mycket lugna gatan för min del.
Filmen är en sexig kärlekskomedi och kommer spelas in nästa vecka.
Hoppas ni mår bra!

Rocknroll hyss

Innan vi skulle lämna hytten på båten var det våran uppgift (rockers som vi är) att göra ett Rocknroll bus. Alla tre skulle trasha eller sabba något för så är livet som rockstjärna. Sagt och gjort!

Båten

Hemma igen efter en lång helg i Stockholm. Det har varit mycket kul men väldigt knappt med tid. Gigget på båten gick bra. Mycket folk. Vi såg även tjejerna i bandet Face84 och Martin blev lite kär i dom. Även om de bara speade covers var de jävligt tajta. Onsdagskvällen började med att vi käkade helstekt oxfilé med våran maneger och direkt efter det var det soundcheck. Sedan gick vi och la oss. Typiskt oss. Men vid 23.00 tiden var det upp för att förfesta lite och sedan giggade vi vid 01.00 tiden. Efter det var det fest en bra bit in på natten. Det var väldigt många som knackade på våran hytt och sen bara sprang iväg. Så kul hade dom. Jag tycker det hade varit roligare om de hade stannat kvar så vi fick träffa vilka det var. Torsdagen var det ganska lugnt. Vi åt buffé i två timmar och busade lite.
Såhär kul hade Markus när han var i bollhavet!

Såhär såg våran hytt ut när den var som värst!

Party Cruise

Imorgon lättar vi ankar mot en helgalen kväll på sjön! Fartyget är nya Silja Galaxy som avgår från Stockholm och ut på partyvattnet. Tillbaka i land dagen därpå. Om man inte har nåt bättre för sig tycker vi att man bör hänga med! Ombord kan man bo i allt från B hytter till Sviter med balkong. Vi är laddade så det kommer bli kanon! Vet inte vilken tid vi står på scen men det får vi reda på när det närmar sig. Vi kommer dokumentera från båten så ni som inte kan hänga med ändå kan hänga med!

Det är Event & Nöje Sverige som arrangerar PreSummerParty tillsammans Magaluf.nu, Festen.nu, 100procentparty.se och en rad klubbar från Sthlm och övriga Sverige.

Pris från endast 245:- /person!
Åldersgräns: 19år (18år i sällskap med en 23åring)
Boka online och hitta mer info på:
www.magaluf.nu/presummer

Skeppåhåj!

Disney template fail

En kompis visade mig den här filmen och jag blev mest förundrad men samtidigt känns det som man har blivit jävligt blåst av Disney.
I filmen visas scener ur olika Disneyfilmer där man har snott sceneriet från olika filmer. Olika templates från Djungelboken är samma som i Robin Hood till exempel.
I efterhand undrar man varför de har gjort så. Snott från sig själva eftersom de känns ju som dom ändå måste måla figurerna på nytt. Men kanske för att filmerna blev succéer så valde dom att inte ändra på ett vinnande koncept.
Eller var detta ett internt skämt hos Disney? Vem vet?
 
Tycker i alla fall snubben som hittat liknelserna och klippt ihop filmen ska ha cred!

Hjälp, jag har sett på en japansk tv show

Asså jag råkade se det här pinsamma programmet "Hjälp jag är med i en Japansk TV show" precis och jag vill inte ens kommentera programmet men när Anna Book inte gick vidare i tävlingen och förlorade hade jag väldigt kul.
Hon börjar gråta och de lägger in sentimental sorglig musik samtidigt som hon vill försvara sig med ett sälhuvud på sig och med gråten i halsen. Väldigt kul.
Inget ont om Anna Book men hon förströr ju inte världen med sin inteligens när hon bara har gjort en låt där hon inte ens kan sjunga alfabetet i rätt ordning.
ABC, du e min tankar, CDE Mitt hjärta det bankar, EFG osv.
ABC,DEF,GHI skulle vara rätt men det rimmar ju inte...
Kolla in det här klippet i alla fall! Ni kommer direkt in i den dramatiska spänningen!
Det roliga inträffar efter 03.25:

Söndag igen

Just söndagar för mig är en dag som påminner en om att nästa dag är en dag man inte vill veta av. Vad ska man då göra för att ta tankarna bort från detta? Jo, jag har kommit på en lösning... Unna dig den bästa frukosten på hela veckan! En frukost som får dig till att endast tänka på vad som sker just nu. Låt den bestå av alla möjliga saker som får munnen att vattnas. Som t.ex:
Äggmacka - Stek ett ägg. Ta fram de vitaste brödet du har hemma och smöra rikligt. Lägg sedan på ost, skinka och ditt nystekta ägg och vipps så har du dig en macka som är lite bortom det vanliga.

Fil och müsli - Ta en djup tallrik och häll mer lite fil. Häll över lite müsli och toppa med en matsked honung. Eller bär som på bilden.

Ett glas juice - Ett glas juice

Genast efter frukost så undrar man över om man inte ska unna sig en lunch och middag som är lika aptitretande.
På återséende

Nya gigg

Kära bloggers! Vi kanske inte är så superaktiva på bloggen just nu och det beklagar vi för. Det är nämligen väldigt mycket just nu.
Om ni kolla in till höger här så ser ni att det har dykt upp en hel del nya gigg! Vi kommer skriva mer info om giggen när de närmar sig. Jag kan även säga att vi har haft ett stort möte angående sommar och höst och det kommer att hända otroligt mycket kul! Så håll i er!
Men just nu är alla innne i en stressad period och vi kommer behöva all tid vi kan få för att kunna genomföra de projekt som är igång.
Håll ut vänner, Tramsgänget jobbar som aldrig förr!

P.S.
Jag avslutar med en bild på en random Thorbjörn!

Häst 7

Jag kom på att det var länge sedan vi pratade lite om hästar. Jag och Jonatan har ju haft en period där vi hittade olika bilder på hästar och visade upp för allmänheten samtidigt som vi kommenterade bilderna och berättade varför vi tyckte att dessa underiga varelser kan skänka så mycket glädje. Jag har nu kommit till mitt förstånd att de bilder jag och Jonatan har valt ut kanske inte är idealbilderna för just hästentusiasterna där ute. Många hästälskare vill väl att alla bilder på hästar ska se ut på ett liknande sätt som detta:

Jag kan hålla med om att bilden blir vackrare och mer glamorös när man noggrant har valt ut sin bild som ska representera hur mycket man tycker om sin häst. Man väljer sin favoritbild och kanske ger den en retuschering eller två så har man plötsligt en helt okej bild.
Men håll med om att det blir mycket roligare om man istället tittar på bilder från folk som uppenbarligen inte vet hur man ska fånga sin häst på bild och samtidigt försöka skapa en bild åt folket som säger: "Det här är min drömhäst!"
Vi tycker i alla fall att det hela blir fasansfullt roligt.

Vi hörs!

En strut karameller

Som vissa kanske redan vet kommer jag att medverka i en föreställning vid namn "En strut karameller" på Vasateatern i Stockholm till sommaren.
Det är en hyllningsföreställning till Povel Ramel med en hel rad med artister. Dessutom delar man ut det årliga Karamelodiktstipendiet till någon lämplig artist som gjort sig förtjänad av det.





















Förutom jag medverkar även Claes Eriksson, Henrik Dorsin, Maria Johansson, Sissela Kyle, Lise & Gertrud, Lotta Ramel, Mikael Ramel, Anne-Lie Rydé, Johan Ulveson, Viafemba samt musiker och stipendiaten.

Det ska bli jättekul att vara med och jag ser mycket fram emot det. Vasateatern är en jättefin teater och jag har aldrig spelat där innan.
Premiären för detta kalas är den 1:a Juni.
Biljetterna är nu släppta och om man är intresserad går det bra att boka på:
Ticnet
Eller på Vasateatern
08-545 110 50
[email protected]

Hoppas vi ses!

Slumdog Millionaire

Nu har jag äntligen tatt mig tid och sett den här filmen. Köpte en biljett till den redan i JanuariGöteborgs filmfestival och visste då egentligen ingenting om filmen. Men jag missade visningen av någon anledning. Blev en aning förbryllad då den några veckor senare kammade hem 8 Oscar.
Men nu när jag hade tid över i helgen passade jag på att se den. Det var jag å farsan. Och i biljettluckan säger mannen bakom disken:
- Tyvärr, bara en biljett kvar.
- Men vi är ju två?
sa farsan.
- Tyvärr.
- Men om vi hämtar en extrastol?
försökte jag.
- Tyvärr.
Så vi bestämde oss för att byta biograf. På vägen ut stötte vi på Hasse Alfredsson som skulle på samma film och givetvis hade biljetter.
- Åh, vad kul det ska bli att se den här filmen! skröt han skämtsamt.
Vi bytte biograf, allt blev bra till slut och den är ju faktiskt fruktansvärt bra. Jag tycker hela idén är bra och filmen innehåller så mycket. En välgjord och spännande historia. Man lämnar salongen som en ny människa fast jag inte anser att det är en Feelgoodfilm.
Jag tycker du ska se den på bio så snart du kan.
 
Trailer:

Påskmat

Jag tänkte på en sak när jag åt middag idag. Vilken mat är det som egentligen ska ätas tillsammans med just denna högtiden? Vi satt och åt sill, potatis, gräddfil, ägg, rom och sallad. Men är inte det en typisk "midsommarrätt"? Jag vet att ägg ska man ju äta mycket av på påsken och godis men vilken maträtt som ska stå på bordet vid middag undrar jag fortfarande. Det kanske är precis som nyår, man får äta lite vad som helst. Nu säger inte jag att det är en speciell maträtt som man måste hålla sig till så här under påsken men någon måltid måste väl ändå vara återkommande?

Här har någon lagat till en rätt med lax och morötter och lite grejer.


Och här e nån köttfilé av nått slag med lite potatis och rödlök.


Och vad det här är det har jag ingen aning om men det fanns bland bilder på påskmat.

Martins Fredagsmys 52

Hejje! Här kommer det sista Fredagsmyset och det är med blandade känslor jag avslutar detta långa myståg.
Jag vill först och främst be om ursäkt för att det inte kom upp igår men så kan det gå ibland när tekniken strular.
De känns ganska sjukt att det redan gått ett år, men allting har ett slut.
Vill passa på att tacka alla er som följt Fredagsmysen och alla som läser våran blogg, utan er är det ju ingen idé att hålla på liksom.
Men skam den som ger sig! Snart startar TRAMS TV som kommer bli våran nya följetång här på Tramsbloggen, så håll ut!!

Martins Fredagsmys 52 - Det absolut sista!

Nu ere Fredag!
/Martin

Jävla skiiiit!!!

HEJ kära vänner!!!
Tyvärr kommer inte Fredagsmyset idag och jag är asarg på detta jävla internet!
Det Fredagsmyset vi har spelat in är för långt! Och nu hinner vi inte spela in ett nytt för alla ska iväg.
Men vi spelar in ett nytt imon och då ska de upp. Håll er till tåls!

En kul nyhet är att min sidekick, Mr Rocknroll lever!!! Han är vid liv! Jag fick ett mail av honom idag där han berättade att han tagit semester från Fredagsmysen och rest runt i världen. Som jag har letat efter honom och då har han bara latat sig i solen. Jag bifogar de bilder jag fick av honom i mailet.
Inget ont som inte har nåt gott med sig!
Puss puss!

Ladies and gentlemen, MR ROCKNROLLs bilder från världen!!

NEW YORK

ALPERNA

KINA

STOCHHOLM

PARIS

EGYPTEN

Påsk på g

Påsken närmar sig. Och med det kommer lov för alla som pluggar. Det måste ju vara skönt men påsken måste ju vara den tråkigaste högtiden att fira. Eller? Jag kommer att åka till Stockholm och fira med släkt och vänner. Det ska bli kul.
Vad kommer ni att göra i påsk?

Mitt manus har börjat arta sig. Det kommer bli en "sexig kärlekskomedi". Har vissa partier kvar att skriva men jag tror att det kan bli kul. Så får ni se vad det blir när den är klar. Inspelningen sker i Maj.

Manus

Sitter och skriver manus till en kortfilm jag ska spela in i början på maj. Men vet inte riktigt vad den ska handla om eller vilka scener som ska förekomma.
Vad skulle ni vilja att filmen handlade om?
Kanske ger mig nya idéer?

Martins Fredagsmys 51

Hej vänner! Våren är här men den försvann igen! Typiskt! Jag som hade sett fram emot att ta på mig vårjackan. Men det får bli en annan gång. Ikväll ska jag ta det lugnt efter en vild kväll igår med Blorkums födelsedagsfest. Det var helt crazy. Imorgon blir det mer firande för Jonatan! Det ser vi fram emot. Ha nu en trevlig helg! Mys på er! Puss Martin!

Martins Fredagsmys 51:

Nu ere Fredag!
/Martin

Singel

Martin lånade en singel av Sahar i sjuan. Och inte vilken som helst utan "SUPERHERO" med Daze. En klockren låt.
Martin tackar Sahar nu lite i efterhand!

Grattis Jonatan!

Då säger vi ett stort GRATTIS till Jonatan som fyller 23 år idag!
Hoppas att du får en fantastisk dag!
Se till att kommentera och gratta honom ordentligt nu!
Det är inte varje dag man fyller år!

Svettigt värre

I morse när jag tittade ut genom fönstret så tyckte jag att det såg lite kallt och livlöst ut så jag tog på mig ordentligt med kläder, för e det någonting som jag avskyr så e de att frysa. Jag hade lovat att gå en sväng med en hund också så jag visste att jag skulle vara mycket utomhus.
Om jag bara hade vetat hur varm det skulle bli idag så hade jag gjort annorlunda men det slutade med att jag gick runt i stekande solsken med följande på mig: strumpor, kalsonger, t-shirt, tjocktröja, långbyxor, jacka, mössa och halsduk! Tillsammans med att man rör på sig mycket så blev det svettigare än vad jag hade planerat. Varför jag inte tog av mig kläderna när jag blev varm... ja de lämnar jag till efterklokheten.
Puss på er!

RSS 2.0