Arkiv





Kontor

Hej Hej! Nu är det så att vi har röjt och ändrat om lite i vårt kontor, så nu börjar det nästan likna ett kontor.
Jonatan är i high chaparall nu och spelar in en film som några av hans skolvänner har skrivit.
Vi är också i full gång med flyttning, det är nämnligen så att grimberg ska flytta så det är full rulle...
Nä nu ska ja inte tjöta mer. puss

 
Martin/

"Det Håll"

När jag och Martin var i Malmö gick vi förbi ett kebabhak där vi stötte på en rolig skylt.
Man undrar ju lite hur de tänkt sig när de skulle skriva skylten.
De diskuterade säkert fram att "den håll" är fel så då måste det ju vara "det håll". Men de vill inte avancera och lämna in klassiska ord som "vänster" och "höger" utan använda sig av en pil
En pil som pekar på "det håll" där handtaget till dörren finns.
Det framgår inte om man ska "dra" eller "trycka" för att få upp dörren vilket tycker jag kan vara det viktiga med en sån här typ av skylt. 
Vart handtaget sitter brukar man ju se ganska uppenbart.
Men här blir man bara förvirrad.
"OK, där är handtaget, jag ska öppna dörren på det håll, men ska jag trycka eller dra?"
Det framgår liksom inte vilket "på det håll" jag ska kunna få upp dörren utan bara vart jag ska starta med min handrörlese. Lite som en gåta eller ett spel. Man vet inte om det ska bära eller brista.
Därför blev vi lite rädda eftersom det skulle kunna vara en fallucka i marken så fort man rör handtaget och vips så är man nere i ett mörkt rum och blir kanske utsatt för farliga tortyrexpriment.
Vi valde att gå vidare "på det gatan".


Martins Fredagsmys 26

Hej Hej! Hoppas ni har haft en trevlig vecka. I onsdags var jag och Markus hos Philip och Jonatan och spelade in busringningar och en eventuell sommarplåga. I torsdags var vi o kollade på lite stå upp komik och det  var faktiskt väldigt trevligt. Annars är det lugnt och fint, lite segt att det börjar bli höst nu dock. Hoppas ni har det som man ska ha! Mys på er! Puss Martin!

Martins Fredagsmys 26
 
Nu ere Fredag
/Martin

Busringning

Vi har gjort några busringningar till en sida som heter Busring.se
Där kan man nu busringa till sina kompisar med Tramsgänget. Väldigt roligt tycker vi!
Vi satte dit en kompis en gång när han fyllde år med ett samtal om en strippa som skulle vara på väg till festen. Det var grymt kul.
Och nu kan man busringa med oss. Vilken grej va! Än så länge finns det bara ett bus till förfogande men flera är på gång.
Veckans Tramsbus:
"Tjötig maskinist från Göteborg"
Klart kul! Se till att blåsa nån polare!


Ikväll

Idag har vi spelat in två busringningar och en ny singel som är redo för mixning och mastering. En tung och jobbig dag har det varit och nu ska vi göra en snabbvisit i Gbg för att se FADINGFRIEND spela på Sticky Fingers och sedan Soran och BjörnStoran. Sedan blir det fort hem och fort i säng för imorgon börjar inspelningen utav en ny kortfilm där jag ska ta ljud. Så då måste jag vara redo. Men det ska bli skönt med en eventnight kväll efter en jobbig vecka när man vet att man har en ytterliggare jobbig vecka framför sig.
Har fått min beställning från USA med två ascoola t-tröjor. Nöjd! Smajl!

Möte

Idag ska vi träffas alla tre för ett stort möte. Det känns lite konstigt att vi som tidigare alltid varit kompisar och hängt med varandra dagligen nu har blivit att vi träffar varandra enbart när det gäller jobb. Men när man ses så ofta och gör samma saker som vi gör helatiden bllir det att man tröttnar på varandra. Det går inte att komma ifrån.
Vi har inte setts på tre veckor nu, bara snackat via telefon. Idag ska vi sätta oss ner och sammanställa våra almanackor inför höst och vinter. Vi har många bokade gigg som vi inte ens vet när de är. Plus att vi ska skriva manus till två olika projekt, spela in en singel, bus och planera en pitch ovh två inspelningar. Dessutom sammanställa en dvd och en jävla hög med företagsfrågor ska få svar.

Imorgon ska vi se Soran och Björn när de kör tillsammans med Måns Möller och Özz NujenStoran i Gbg. Dom har turnépremiär ikväll och ska köra hela landet runt. Det ska bli skitkul. Hoppas på nytt material från Soran och Björn.
Måns har jag aldrig hört snacka live så det ska bli spännande. Hoppas alla har biljetter.

ROLF & MAO

Är det bara jag som är sjukt trött på alla dessa förkortningar som man inte fattar nånting av?
LOL, ROF LMAO, TTYL, BBL, OSV.

Jag önskar att det bara fanns en sådan. GFIASMBSMIFVSS
(Ge Fan I Att Skriva Massa Bokstäver Så Man Inte Fattar Vad Som Står)


Biografi

Martin, Markus & Jonatan
Tramsgänget är en humorgrupp från Kungsbacka bestående av Martin Bertilsson, Markus Grimberg och Jonatan Blom Ramel. Alla födda 1986.
De bildades 2002 då de gjorde sketchfilmen "Trams". Filmen fick så stor uppmärksamhet i Kungsbacka att de valde för att göra två uppföljare, "Trams 2" (2003) och "Trams 3" (2004-2005). Filmerna har blivit kultförklarade av Film I Halland, vunnit pris, fått stipendium och spridits över hela landet.

2004 gjorde även Tramsgänget radioprogrammen "Radio Bacon" och "Working class radio" i Kungsbackas lokalradio där man duktigt skojade med sketcher, radioteatrar, musik, reklam och jinglar.
Tramsgänget gästade SVT:s kunskapsprogram "Garage om film" (2005) och diskuterade hur gänget jobbade med sin humor och visade exempel. Teaterföreställningen "Efter Plugget" spelades på Kungsbacka Teater hösten 2006 till våren 2007 för fulla hus och var deras första egenproducerade teaterföreställning. Kritikerrosad med publikrekord.

Våren 2007 vann de talangjakten Open Jam av Riksteatern med publikens röster. Tramsgänget firade sina fem första år tillsammans i december 2007 och satte upp "Jubeleums"-föreställningen "TRAMS Live" på Kungsbacka Teater. "TRAMS Live" spelades till mars 2008 och satte publik- och försäljningsrekord. Här ville man hylla revykonsten och sin publik som de har att tacka för dessa fem år.

Den nu prisade kortfilmen "Syskonsommar" spelades in 2008. Samtidigt startade man produktionsbolaget SMART Productions (So Much Art Running Through) där alla tre är delägare.
Tramsgänget deltog i "Revy SM" 2008, där även Jonatan tilldelades Parnevikstipendiet på 30 003 kronor (För sin snillrikedom inom revykonstens alla domäner).

Hösten 2008 kom deras egna Parodiplåga "Dunkadunkalåt" som spreds som en löpeld på internet och de satte upp föreställningen "TRAMS Light -En slags årsredovisning". Tramsgänget tilldelades Kungsbacka kulturpris 2009, en check på 10000:- samt ett bevis på att kommunen har humor. Dessutom kammade Tramsgänget hem hela tre priser i Revy SM. Bästa Scenografi, Bästa Radiomässiga nummer och Bästa Sketch. Kortfilmen Trångt & Jobbigt spelades in.
I höstas satte Tramsgänget upp två nya föreställningar, dansbandskomedin "The Klinkerz" och skräckkomedin "Fredagen den 13:e".
Vad som händer efter det är det ingen som vet. 

SMART Productions produktioner genom åren:
2002
Kabaré erumé (Kabaré)
Trams (Sketchfilm)
Basic Med vänner (Hiphopgrupp/musik, 2 CD)

2003

Trams 2 - Ännu mera Trams (Sketchfilm)
Basic Med vänner - Ganska så svårt men ändå rätt enkelt (CD)

2004

Basic Med vänner (Musikvideo & dokumentär)
Basic Med vänner - Senaste skivan hittills (CD)
Radio Bacon (Radioprogram)
Working class radio (Radioprogram)
Flesheaters - Massacre biography (CD)
Flesheaters (Grindcore/musik, miniturné)

2005

Trams 3 - Slumpens brinnande begär (Sketchfilm)
Trams DVD box (Release)
Garage om film - Humor (TV program)
Basic Med vänner (Hallandsturné)

2006

Best of Trams DVD (Release)
Rödluvan och Dvärgen (Miniteater)
Efter Plugget (Teaterföreställning)

2007

Efter Plugget (Teaterföreställning)
Humorgala (Gala, gäst)
Majblomman 100 år (Gala, gäst)
Efter Plugget DVD (Release)
Open Jam (Tävling, deltagare)
Fading friend - Consider (Musikvideo)
TRAMS Live (Modern revy)

2008

TRAMS Live (Modern revy)
Blorkum (Hiphop/musik)
Syskonsommar (Kortfilm)
Revy SM 2008 (Deltagare)
Dunkadunkalåt (Musikvideo)
TRAMS Live DVD (Release)
Syskonsommar DVD (Release)
TRAMS Light (Revy)

2009
Trångt & Jobbigt (Kortfilm)
Dunkadunkalåt (Singel, video)
Revy SM 2009 (Deltagare)
The Klinkerz (Teaterföreställning)
Fredagen den 13:e (Teaterföreställning)
Hej Tomten! (Musikvideo)

2010
Fredagen den 13:e (Teaterföreställning)
Sommardröm (Singel, video)
Mördarmaskin (Singel, video)

Utmärkelser/stipendium/priser:
• Film i Halland kulturstipendium, 2005
• Region Hallands kulturstipendium, 2007
• Parnevikstipendiet till Jonatan, 2008
• Syskonsommar, Bronsmedalj SFV-festivalen, 2009
• Kungsbacka Kulturpris, 2009
• Bästa sketch - Revy SM, 2009
• Bästa scenografi - Revy SM, 2009
• Bästa radiomässiga nummer - Revy SM, 2009
• Humorns hus humorstipendium till Jonatan, 2010

Festivaler, företagsgigg, privata filmjobb, och andra mindre produktioner ej medräknade.

Håkan

Många tycker mycket om Håkan Hellström. Jag tyckte inte alls att han var så speciell tills jag fick plugga in "Kom, igen Lena" till en inspelning. Först efter den inspelningen såg jag honom live på Hultsfred. Och alla som har gjort det vet ju vilken grej det är. Så efter det lyftes han rejält hos mig.
Men att han är så förbannat bra på att skriva texter stör mig lite. För varje skiva han släpper så finns det helt otroliga tankar bakom texterna. Och han blir ju bara bättre för varje skiva.
Varje gång jag hör:
"Vad jag bryr mig om är att höra dig andas, veta att du är nära, förlåt nu sluuuuutar jag" ur låten "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger" från senaste skivan ryser jag. Men jag vet inte egentligen varför? Hela den låten från 3.45 och frammåt är det bästa han har skrivit tycker jag. Kanske just för att det är så igenkännbart och simpelt.

Favoritlåt?

REC

Jag är väldigt lättskrämd. Jag hoppar till när min mobil ringer. Det kan mina vänner intyga. Men om man ska skrämma mig med en skräckfilm så är det svårt. Jag har väldigt svårt att bli rädd när jag kollar på skräckfilm.
Det måste vara oerhört realistiskt om jag ska köpa det. Plus mycket blod. Gärna en del avslitna kroppsdelar. Då kan det bli bra. Men då anser jag att filmer som "Saw" och "Hostel" är lite fjompiga.

Såg precis en Spansk skräckfilm som heter "Rec". En modern "Blair Witch Project" skulle man kunna säga. Och detta var bra.
Om ni inte sett den, se den. På stor bild med högt ljud. (Gäller alla sräckfilmer)
Detta är en av de bästa skräckfilmerna jag har sett på länge.
Fast jag bara blev rädd två gånger så var den helatiden spännande.

Se den och säg vad ni tyckte. Eller rekommendera någon annan bra skräckfilm som ni tror jag skulle gilla.

BUZZ!

Hej vänner , bekanta och folk jag inte känner alls! I fredags kväll var det en sån där tråkig fredag, det hände inget speciellt. Runt 23:00 tiden satte vi hos ner för att spela lite Buzz "big quiz" och det var då det hände!
Jag vann första och enda rundan med 7800 poäng mot 0 och 0!
För dom som inte förstod var vi alltså tre som spelade.
Så ville igentligen bara ta tilfället i akt och säga att om de e någon som vågar utmana mig i detta så e det bara att höra av sig...Vågar du?
mmm...

Facebook - Del 3

Och minskandet av Facebooks besökare är nu hela: -0,03%
Någon del av denna siffra måste ju bero på våra AntiFacebook-filmer...
Känns som ett stort framsteg. Äntligen en chans att fucka up systemet!
Här kommer del tre!

Facebook - Del 2

Våran AntiFacebook kampanj fortsätter! I ett försök att ge Facebook färre besökare har vi utveklat små korta informationsfilmer.
Här kommer den andra delen i projektet.

Facebook - Del 1

Ja, Facebook är en plats där man kan söka upp sina gamla polare och när man har gjort det så pratar men inte ens med dom. Men man kan bli lätt breoende utav Facebook.
Det har vi tagit fasta på och gjort små informationsfilmer. AntiFacebook-filmer så man ska slippa bli fast i facebookträsket och kunna leva ett normalt och socialt liv med sina vänner "på riktigt" istället för att träffa dom framför datorn.
Här är del 1:

Martins Fredagsmys 25

Hej hej. Har inte hänt mycket i veckan, videon talar nog för sig själv...

Martins Fredagsmys 25

Nu ere Fredag
/Martin

Efterlysning

Jag har länge letat efter ett speciellt godis som jag minns från 90-talet. Nämligen Bonbon godiset. Om ni kanske kommer ihåg så hade just Bonbon godiset mycket speciella namn. Till exempel Pissmyror, Ank-krubb, Bladlöss, Raap, Stora tuttar, Rumpor, Sura disktrasor mfl. Jag minns att det var väldigt gott också. Speciellt Ank krubb. Det var min favorit. Det fanns som klubbor också. Jag har hört ett rykte att man fortfarande kan få tag på det på vissa färjor.
Om någon vet vart man kan få tag på detta godis, om det fortfarande finns så får ni gärna kommentera vart man kan skaffa det.

T.A.T.O.P.T.

En mycket kär gammal vän, Pontus Johansson (som några kanske minns från gamla Tramsfilmer) har blivit ofrivilligt utsatt för en rolig grej. Nämligen att bli "taggad" i bilder på facebook där han inte förekommer. Alltså om man hittar en bild där det sticker ut en nuna som inte hör till porträttets egentliga objekt så ska man "tagga" Pontus Johansson där. Eller om det är en älg eller svan eller vadsomhelst.
Det har blivit en hel del bilder nu och Pontus själv tycker det är minst lika kul som vi. Därför har han infört "T.A.T.O.P.T." (The Annual Tagging of Pontus Tournament) som innebär att vissa utvalda "spelare" ska tagga Pontus i så många bilder om möjligt på tre dagar. Från och med den 18:e till den 21:a September.
Sjukt kul idé om jag får tycka. Och jag är vinstsuvgen!
Pontus Johannsson

Textproblem

Tänkte kanske berätta lite mer om låten som jag nämde i det tidigare inlägget.

Varje år så kommer det en såkallad "sommarplåga". En låt man inte har bett om att få höra men likt förbannat så kan man den utantill. Det är inte okej. Speciellt när dom som oftast är så fruktansvärt dåliga. Entoniga rim och den mest simplaste text. Detta måste naturligtvis straffas.
Och vad passar bättre än att göra en parodi på dom. Vilket vi har gjort.

Första tanken var: Kan man göra en plågaplågsam att det blir plågsamt? Och Ja!

Grundrecepet är:
1. Ett bra dunk. 
2. Baktaktsrasp
3. Autotune refräng
4. Simpel text
5. Om och om igen

Vi har spelat in en version och jag har fått feedback som säger att "texten är för bra" vilket är roligt att höra men jobbigt i detta fallet. Frågan är om det ska bli en "sommarplåga" eller en tydlig "parodi på sommarplågor"...
Om det ska bli en sommarplåga måste jag ha en simplare text. Och då är det större chans att det kan bli en hit.
Men om det ska vara en parodi på sommarplågor (vilket var grundtanken) så är det viktigaste att texten är rolig och att det händer något nytt för varje refräng.
Men ingen lyssnar ju på texten, man ska ju märka att man kan den utantill helt plötsligt och då har man lyckats enligt sommarplågsteorin.

Jag blir kluven. Jag vill inte göra en sommarplåga men jag vill ju fortfarande att de som hör låten lyssnar på texten.
Vad anser ni?

Kontakt/Boka

Tramsgänget bokas via SMART Productions.

Mail:
[email protected]

Tfn:
0735-537074

Postadress:
SMART Productions
Kaktusvägen 1
434 46 Kungsbacka

Martins Fredagsmys 24

Hej hej vänner! nu e de fredag igen! hoppas ni haft en trevlig vecka.
Jag började tänka lite på "back in the days" igår o kom på hur kul o roligt de va när de va ös varje helg!
Nu e de ett annat sorts ös som inte e lika ball, men man blir ju äldre och hittar andra saker som e roligt!
Det har varit en väldigt vanlig vecka... Jobbat och tränat osv... hoppas att ni har haft en trevlig vecka iaf.
Puss o Kram!/ 
Martins Fredagsmys 24


Nu ere Fredag!
/Martin

Indiana Jonatan

Här kan man nu se en kort sketch där jag är äventyrshjälten Indiana Jones. Kvalitén är ju som den är men man kan inte få allt.

Kristallen

Det Svenska TV priset 2008 delades ut ikväll. Fastnade framför tvn och inväntade priset till bästa humorprogram. Till stor besvikelse gick priset till "Mia och Klara". När de egentliga pristagarna skulle vara "Grotesco"-gänget. För i Grotesco fanns något nyskapande och en genomtänkt humor men som fortfarande var så simpel att vem som helst skulle förstå. Enkelt och tramsigt. Precis sån humor som vi gillar. Jag har missat "Mia och Klara" om jag ska vara ärlig så nu måste jag kolla in det. Jag har hört mycket bra om programmet men aldrig fått chansen att se det.
Annars tyckte jag Kristallen (som programmet fått sin titel till) var en trist gala. Och vem vågar ta ansvar för de usla "mellansketcherna" som varvar priskategorierna? Om nån såg så menar jag till exempel sketchen där "Arne Weise" försvinner från rutan och blir ett spöke... Vad va grejen med det liksom? Jag fattade inte det roliga iallafall.
Känner mig som en TV recensent nu men man blir lite besviken när Sveriges fem största kanaler gör tv ihop och så känns det som ingen kan nånting. Det kostar ju fortfarande pengar liksom.

Grotesco-gänget med Henrik Dorsin i spetsen.

Pendelkort

Ett pendelkort är precis vad det låter som. För att ta sig med pendeln på västkusten behöver man ett sådant kort. På kortet står det "MAXIRABATTKORT"
Men inte på det här kortet:

Basic Med vänner

2001 till 2005 hade vi en komisk hiphopgrupp som kallades Basic Med vänner. Snubblade in på BMVs gamla hemsida häromdagen. Hade ingen aning om att den fortfarande fanns kvar. Men det var lite kul att titta in på. Speciellt gästboken. Internt och inte uppdatterad på många år men om ni känner till Basic Med vänner kanske ni finner det lika kul som jag. Och om ni har nåt kul BMV-minne får ni gärna skriva det.
Basic Med vänners hemsida

Martins Fredagsmys 23

Hej kära vänner! Nu e de fredag igen. Denna veckan har varit ganska slow, tränat boll,jobbat och tränat boll... De e väl mest de jag har gjort. En glad nyhet är att Markus har fått sin nya tv, den e skit stor! Så nu har vi planerat in filmkvällar för hela nästa vecka. Jag ska till tandläkaren snart också, ska bara skrapa ihop lite deg till det. Hoppas ni får en trevlig helg! Mys på er" Puss Martin!
 
Martins Fredagsmys 23
Nu ere Fredag!
/Martin

Syskonsommar på Kulturnatta

På Lördag den 6:e September kommer kortfilmen "Syskonsommar" att visas på Kulturnatta i Halmstad. Klockan 23.25 rullar den igång i stora filmtältet. Tyvärr kommer jag inte att ha möjlighet att vara på plats men filmen blir inte sämre för det. Befinner man sig i Halmstad imorgon bör man ta sig till Kulturtatta.

Trailer - Syskonsommar

Kniven i Björnen

I Januari gjorde vi en film på skolan som heter "Kniven i Björnen". När jag och Jonathan "Ninja" Ridings sen skulle klippa filmen hittade vi massor av alternativa och roliga tagningar. Ett hobbyprojekt blev att vi klippte ihop en musikvideo av tagningarna. Till för övrigt en av världens bästa låtar. Själva filmen blev sådär tycker jag men musikvideon är lite småkul. Mycket nöje!
Kniven i Björnen - Musikvideo

Ramla av scenen

Christoffer Björklund, även kallad Basic. En härlig person som medverkat i många av våra produktioner. Han är alltid sprattligast och galnast. Dessutom en stjärna på att improvisera. Men ibland går det kanske inte alltid som det ska.
När vi spelade en föreställning som heter TRAMS Live nu i våras så ramlade han av scenen. Bara en sån sak!

(Lägg märke till den märkliga dialogen Basic har med personen han landade på)

Filminspelning

Igår gestaltade jag ingen mindre än Indiana Jones till en kort filmgenre parodi.
Det var en smärtfri inspelning i dunkla miljöer. Vi var djupt inne i en skog som var en perfekt atmosfär för detta endamål. Stenruiner med tillhörande vattenfall såg coolt ut. Jag fick ett svärd som jag högg mig fram med igenom djungeln och mitt uppdrag är att bekämpa Ninja som spelar en inföding med ett spjut i högsta hugg. Låter ganska tafatt men ni får ju tänka er allt med snubbel, slapstick och pampig musik. Det blir säkert kul.
Har inga bilder från inspelningen, dock en liten film från location-scoutningen förra veckan.


Idag såg jag mer ut som en skoltönt då jag skulle dansa med i en Grease parodi. Det var ganska roligt, musikaler är ju rätt flummiga så det va bara att köra på.
Mer info när filmerna är klara.

Sådär lagom töntig.

Nose aerobics

Efter en fest på skolan samlades jag och två vänner i Loungen för att summera kvällen. När man träffas i Loungen ska man ha på sig sina "Nose aerobics"-glasögon och utföra den sport som galsögonen bär. Det låter lite dumt, vilket det är men det är en regel och det ser ganska lustigt ut när man gör detta och samtidigt har en seriös dialog med varandra.
Mer info om "Nose aerobics" här!


(Kolla extra noga på Ninja som i "orange cape" måste hålla i sig i stolen
för att ens kunna försöka, 0:20)

RSS 2.0