Arkiv





Resan från Hultsfred

Jag sitter här och tänker tillbaka på hur de va i Hultsfred detta året och då kan jag bara inte låta bli att tänka på hur vi tog oss hem därifrån. Ett missförstånd mellan oss och våra kära campingkollegor ledde till att vi satt där utan våra nycklar till bilen som vi kom dit med. En kort stund efter incidenten så insåg någon att vi var tvungna att ta oss hem på något annat sätt. Så låt mig nu förklara att om nycklarna inte hade försvunnit så hade det hela slutat med att vi inte hade behövt:

- Spendera två timmar på Hultsfreds bilparkering runtspringandes i letandet efter en användbar mobiltelefon...

- Gå med full packning från området, genom halva staden, sökandes efter en Ica-affär som sålde mobilpengar till en 3g telefon...

- Att efter en halvtimme i kö på första Ica lida av det faktum att det inte finns 3g mobilpengar där...

- Gå genom andra halvan av stan i jakt på tågstationen...

- Gå tillbaka samma väg till den tågstationen som vi inte hittade (fortfarande med full packning)...

- Att för några hundra spänn ta ett tåg till Eksjö...

- Vänta tre timmar i tåget på ankomsten till Eksjö...

- Vänta i fyra timmar på att nästa tåg mot Göteborg ska komma...

- Yra runt i Eksjö stad i jakt på mat (full packning)...

- Vänta bland konstant kringresande och illaluktande turister och resenärer...

- Betala flera hundra kronor för biljetten till Göteborg...

- Vänta fyra timmar i tåget på ankomsten till Göteborg...

- Diskutera hur vida en nyckelpiga uppfattar en promenad på Johns snusdosa...

- Vara tvungna att, väl framme i Göteborg stå i kö på närmsta matställe för väl behövd näring...

- Inhandla ytterligare ett busskort för tågresan från Göteborg till Kungsbacka...

- Vänta, trötta och utslitna, på att tåget ska anlända från sin försening...

- Diskutera med en gammal tant, hela vägen hem, om hur de äldre inte längre blir erbjudna sittplatser från de redan besuttna...

- Spotta och svära åt att bussen inte går från Kungsbacka station...

- Gå de sista kilometrarna hela vägen hem, fortfarande nu som alltid, med full packning och trasiga skor...

- Krascha med näsan före genom dörren och ner på välkomstmattan...

- Lyssna på föräldrar som, väldigt upplivat och med stort intresse av detaljrik beskrivning, vill veta hur resan till Hultsfred
va...



Vi hade istället, med bilnycklarna i våra ägor, kunnat göra följande:

- Åkt bil...


Yearbook yourself

Sjukt kul sida. Ta ett gammalt kort på nån du känner och gå in på www.yearbookyourself.com Gör sedan personens yearbook. Töntigt med kul.
Detta är Markus Grimbergs yearbook.


Martins Fredagsmys 22

Hej vänner! Fredag igen och med Fredagsmys kommer den! Det har varit en bra vecka. Jag har tränat fotboll, filmat lite inför ett projekt med Markus och Jonatan och redigerat på Live dvdn. Så det har varit en hel del denna vecka. Vi har även styrt upp bloggen en del så den ser lite snajsigare ut. Och kul att så många fattar att "Tramsbloggen is the shit"!
Ikväll blir det Afasi & Filthy som Jonatan redan har nämnt. Det blev ett svettigt Fredagsmys idag som ni kommer att se. Glöm inte att kommentera! Hoppas ni får en trevlig Fredag! Mys på er! Puss Martin!

Martins Fredagsmys 22

Nu ere Fredag!
/Martin

Afasi & Filthy

Jag vill bara nämna för alla Kungsbackabor att Afasi & Filthy spelar på clubmingel ikväll.
Världens, kanske Sveriges bästa band! Så det behöver man inte missa.
Antagligen kör dom en promotionspelning vilket kan va trist. Men skenet kan bedra, om Afasi eller Herbert som han heter har humöret uppe kanske han bjuder på någon freestyle eller liknande. Då kan det bli askalas! Men eftersom dom spelar på clubmingel får man inte hoppas på för mycket. Det blir antagligen singel på singel med och tjöt om att köpa skivan och t-shirts. Men eftersom de har hållit på med musik i nio år utan att tjäna pengar på det tycker jag att de ska ta för sig. Då är det ok att sälja sig. Om du bor i Kungsbacka bör du ta dig dit.
Eller lyssna in myspace:en www.myspace.com/afasifilthy

En arg Herbert

Kom igen!

Ok, 360 stycken har hittat hit de två första veckorna. Vilket är en helt ok siffra. Men 25 kommentarer? Skärpning! Vad gjorde ni andra 335?
"Alla som inte kommenterar är våldtäktsmän"... Kommentera är ni snälla, ni är en del av bloggen så utan er så funkar det inte.

Ensam!

Ja, nu sitter man här på kontoret alldeles själv och jobbar samtidigt som man njuter av toner till "Han är glad".
Jonatan och Philip går i skolan och Markus knäcker extra på sågen, kommer nog se ut såhär ett tag fram över, så ni får gärna skriva till mig, antingen här eller gästboken på hemsidan för då blir ja glad!
Igår var vi hos Jonatan och Philip på skolan, filmade lite grejer och tog kort, som vi ska ha här på bloggen.
Håller på med lite låtar nu som ska resultera i en skiva om allt går som det ska, och på tal om skiva... Jag måste köpa en ny kavaj, de ska man ju ha nu för tiden har ja märkt, nu när det är 2008 å allt.

Här är en film ifrån Fotoshootet

Nä... här blir inga barn gjorda!

Blorkumsson

Japp. Nu är jag tillbaka i studion igen och spelar in fler låtar till plattan Bra Skit. Det går väldigt bra och jag har fått bra respons av de som har lyssnat. Många av texerna handlar om gamla relationer, fest, brudar och att Blorkum e bäst. Man är ju ingen riktig gangsta om man inte tycker att man själv är bäst i världen menar jag.
Blorkum är alltså ett alterego (med betoning på ego) som anses av sig själv vara Sveriges bästa rappare. Hans låtar är låtar som man redan har hört fast gjorda på hans sätt.
Jag gör musiken mest för att lära mig produktionen och att leka med texter och effekter.
I Februari gjorde jag låten "Le mot mig" som blev väldigt omtyckt och gav mig blodad tand att fortsätta. Bra Skit kommer i höst.

Här kan man lyssna på den till exempel: Blorkums myspace

Här kan man lyssna på "Blorkumsson" som inte e nån hit precis utan mer en B-sida som presenterar Blorkum. Plattans Anthem eller vad man ska kalla det. Tung sak som e rätt skön.

Bröderna Doddy

Det är kul när man hittar på små projekt som senare utveklas och blir större. Men ibland blir projekten så stora att de inte går att genomföras. Här har vi ett sådant. Det började som en bild och utveklades till ett långfilms-synopsis. Som blev mottaget med bra kritik. Men det blev för mycket jobb att genomföra projektet. Annars skull vi gjort det i höst.
Idén var att göra en barnfilm som ser ut som alla andra barn-äventyrsfilmer. I korthetet handlar det om Bröderna Doddy och grannflickan Mia som träffas en sommar och hittar en skattkarta. De tar sig till ett fjärran land och söker upp skatten. En ande i en lampa dyker upp och en ond man tar grannflickan till fånga. Bröderna räddar flickan och alla får tre önskningar av anden.

Det låter som "Pippi Långstrump på de sju haven" möter "Alladdin" men jag tror att detta skulle bli en succéfilm om vi hade haft tid att göra den. Tyvärr blev det inte så. Idéerna stämde lite för mycket överrens med "Syskonsommar".
Men vi har kvar bilden där allt började.

In Flames

Det är alltid lika kul att bara snurra runt på youtube. Man hamnar på allt från Elvis till Darkwing Duck. Man blir nostalgi-iserad och påminnd.
Här är en musikvideo med In Flames "Trigger" från 2003 som är riktigt bra.
Och om man tittar lite extra noga i publiken hittar man några intressanta statister.

Martins Fredagsmys 21

Hej vänner! Fredagskvällen står för dörren och livet leker! I veckan har jag redigerat och haft trevligt med min flickvän. Det har som vanligt varit en hel del att göra. Många möten i veckan. Företagsmöten och jobbmöten. Men det kan man äntligen släppa nu för nu är det FREDAG! Och det är den dagen vi gillar bäst! Visst är det så! Jättekul att inviga Fredagsmyset på den nya bloggen idag! Det hoppas jag kommer bli en härlig tradition.
Hoppas ni får en trevlig Fredag! Mys på er! Puss Martin!

Martins Fredagsmys 21

Nu ere Fredag!
/Martin

Sylt

Ja, då var alltså sommarlovet slut för min del. Eller lov? Eftersom det var jobb nästan hela sommaren får man kanske säga sommarjobbet. Nu börjar plugget igen. Mycket nya människor som inte vet vart dom ska ta vägen men jobbigast av allt är den här fjompiga Kollo-känslan. Alla ska lära sig känna alla. Det räcker väl med att alla lär sig känna mig så kan jag sova sen. Vi har flyttat in i ett hus, jag och tre vänner. Vi har även en kille från filmettorna som har fått ett slående smeknamn. När han skulle flytta in sina grejer i sitt rum och packade upp de kylvaror han hade med sig blev det snabb förvirring.
Ok, han hade med sig sylt. Hjortronsylt. Sju burkar. Kategoriserade efter år. Varav detta smeknamnet Sylten. Vi vet fortfarande inte om han langar eller om det är anabola-sylt. Men en vacker dag väntar jag mig frasen: "Har du aldrig ätit Hjortronsylt? Kom med mig ska jag visa dig hur en riktig karl käkar sylt"...

Parnevikstipendiet!

Den 31 Juli gick Bosse Parnevikstipendiet till Tramsgängets Jonatan Blom Ramel.
"För sin snillrikedom inom revykonstens alla domäner, från genialt galna texter och fyndiga rim till koreografi, framförande och regi tilldelas Jonatan 30 003 kronor" löd delar av motiveringen.

Här kan du se ett sammandrag från utdelningsceremonin i Norrköping där Jonatan även läser upp två dikter.


Griptång - Vrålkul!

Lena, en väninna till Markus mamma är en lättroad människa. Jag hör ofta folk som försvarar sig själva genom att säga "Jag har så tråkig humor" eller tycker att ens humor är alldeles för intern. Just för att hoppas att de inte ska sticka ut så mycket och få stämpeln "onormal". För alla vill vara normala. Alla vill vara lagom.
Däremot tycker alla om "onormala" människor. Just såna som sticker ut och lyser lite extra.
Lena är inte onormal. Bara lättroad. Och det tycker vi är roligt. Speciellt om man tycker att en griptång är det roligaste som kommit med världen.

Kall överraskning

Som en trevlig överraskning dyker Christoffer Kall upp bara sådär. En gammal vän som bland annat var våran DJ under "Basic Med vänner"-tiden. Vi har inte setts sedan 2004. Han är nu bosatt i Malmö och jobbar som markanläggare. Några av er inbitna kanske minns honom i gamla Trams sketcher.

En hyvens kille!

A star is born!

Om nu nån därute följer succéserien Andra Avenyn kan jag glädja er att i sista avsnittet, 103 berikas serien utav strålande skådespeleri framfört av Philip Martin, våran trogne och närmaste man i SMART Productions.


 Titta extra noga mellan 1:08 och 1:13! (Med ett duktigt klaffel dessutom)


/Jonatan

Kompensation

Som en liten kompensation eftersom Fredagsmyset uteblev denna vecka får ni en film från i somras när jag var ute i det härliga Sverige vädret.  Det är alltid lika härligt att springa ut och leva livet i sommarvärmen. Eller vad säger ni?
/Martin

Martins Fredagsmys 1-20

Martins Fredagsmys 20:
 
Martins Fredagsmys 19:
 
Martins Fredagsmys 18:
 
Martins Fredagsmys 17:
 
Martins Fredagsmys 16:
 
Martins Fredagsmys 15:
 
Martins Fredagsmys 14:
 
Martins Fredagsmys 13:
 
Martins Fredagsmys 12:
 
Martins Fredagsmys 11:
 
Martins Fredagsmys 10:
 
Martins Fredagsmys 9:
 
Martins Fredagsmys 8:
 
Martins Fredagsmys 7:
 
Martins Fredagsmys 6:
 
Martins Fredagsmys 5:
 
Martins Fredagsmys 4:
 
Martins Fredagsmys 3:
 
Martins Fredagsmys 2:
 
Martins Fredagsmys 1:

Ny Blogg

Välkommen till NYA TRAMSBLOGGEN!
Här kommer vi blogga i framtiden.

På den gamla bloggen tramsganget.blogspot.com finns alla äldre inlägg sparade.
Kul att se tillbaka på. Mycket skoj, trams och de 20 första avsnitten av Martins Fredagsmys.

Mvh Tramsgänget - Markus Grimberg, Jonatan Blom Ramel, Martin Bertilsson


RSS 2.0